Samanta Djärv: “En riktigt bra sexnovell ska man bli kåt av”

Samanta Djärv

Du har precis släppt novellen Konferensrummet kl. 10 hos oss. Berätta lite om den?
Konferensrummet kl. 10 är den andra delen i en serie där Lena och Mats lever ut sina sexuella fantasier på kontoret. I den andra delen får Lena en post-it med en instruktion på; att komma till konferensrummet kl. 10. Vad som händer där får ni veta när ni lyssnar på novellen, men utan att spoila något kan jag berätta att det hettar till rejält. Ett hett tips är att först lyssna på del ett, Hissen. Där lär du känna Lena lite och det är även i den novellen Lena och Mats tar första steget.

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?
Jag tycker att det är svårt att skriva om sex utan att det känns antingen för töntigt eller för rått. Jag vill gärna lämna en del åt fantasin, men ändå beskriva på ett sexigt sätt vad som händer. Jag övar på just detta. Det är också svårt att variera hur sexet beskrivs, jag märker att det lätt blir ungefär samma sex i varje novell om jag inte tänker mig för.

Utdrag ur Nattbussen av Samanta Djärv

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?
Det är bara att köra! Jag tänkte under flera år att det skulle vara roligt att testa skriva erotik, och när jag väl provade gick det så lätt. En fördel är att vara lite kåt när man skriver, då är det lättare att fantisera fram något härligt tycker jag.

Klicka här om du är intresserad av att bli författare för BLANCHEstories

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?
Hm, svårt. Erotik är inte en genre som jag är särskilt bevandrad i faktiskt, varken i bokform eller på film. Jag läser gärna Jane Austen och ser filmatiseringarna av hennes böcker och andra filmer i samma genre. Till exempel den serien som kom för något år sedan på hennes ofullbordade verk Sanditon tyckte jag var otroligt sexig. Det är ingen sexscen med i den, men det gestaltas så bra hur huvudpersonerna är attraherade av varandra. Hur de ser på varandra och rör vid varandra, det liksom vibrerar. Magi.

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
En riktigt bra sexnovell ska man bli kåt av tycker jag, och det blir man om det går att leva sig in i den. Det ska kännas trovärdigt och inte för klyschigt.

Upptäck BLANCHEstories sexnoveller som ljudböcker här

Och vad ska den undvika?
Jag har svårt för när det är ord som till exempel manslemkärleksgrotta eller liknande omskrivningar med i en novell. Det blir inte jag kåt av i alla fall, men alla är vi olika såklart.

Den nya morgonrutinen av Samanta Djärv

Namn: Samanta Djärv
Bor:  Stockholm
Gör:  Arbetar som lärare
Aktuell med: Novellen Konferensrummet kl. 10, uppföljaren till novellen Hissen som hon vann BLANCHEstories novelltävling med. 

Läs vinnarintervjun vi gjorde med Samanta Djärv när hon vann vår novelltävling här.