Romantiska noveller

Välkommen till ett universum av hundratals romantiska ljudnoveller som får alla dina drömmar att slå in. Träffa drömprinsen, bli kär vid första ögonkastet eller varför inte gå på dejt med en poet i Paris?

Våra romantiska noveller skildrar kärlek i alla dess former, men alltid med kvinnan i centrum. Skapa ett konto och ladda ner

BLANCHEstories-appen nu. Helt reklamfritt. Obegränsad lyssning och ingen bindningstid.

Kom igång med BLANCHEstories:

1 - För att komma igång med BLANCHEstories

Skapa ett konto.

Skapa ett konto och välj det abonnemang som passar dig bäst.

2 - För att komma igång med BLANCHEstories

Ladda ner appen.

BLANCHEstories-appen finns i både App Store och Google Play.

Lyssna så mycket du vill.

Lyssna och njut av alla våra heta romantiska och erotiska noveller.

I Blanche-appen hittar du bland annat:

Vill du utforska våra erotiska noveller eller guider för kvinnlig lust och hälsa?

Frågor & svar om romantik

Nedan finner du svar på några av de vanligaste frågorna vi får om romantik och romantiska noveller.

Kategorin Romantik hos BLANCHEstories innefattar alla våra romantiska ljudnoveller som du hittar i Blanche-appen. Vi benämner parallellt denna genre som romance eller romantiska noveller. Det finns romantiska noveller både på svenska och engelska i appen, men en del noveller finns enbart på endera språk.

En romantisk novell är en novell, det vill säga en kort berättelse, som skildrar romantik, romantiska och sexuella känslor och fantasier utan att bli för explicit i sina skildringar av sexuella scener och skeenden. Romantiska noveller skildrar ofta förälskelse, spänning, åtrå och kärlek.

I Blanche-appen hittar du ett stort utbud av romantiska ljudnoveller, det vill säga ljudböcker i kortformat. Vi har valt novellformatet för att det ska vara lätt att lyssna på vardagen; på väg till jobbet, på lunchpromenaden eller när man bara vill ha en stunds egentid.

De romantiska novellerna i Blanche-appen är väldigt heta, sensuella och eggande! De är dock inte lika explicita i sina beskrivningar av sex och sexuella fantasier som de erotiska novellerna. De romantiska novellerna har ett “snällt” språk och vi undviker ord som kan upplevas stötande.

Romance är en litterär och populärkulturell genre som skildrar berättelser som generellt kretsar kring kärlek, romantik, förälskelse och åtrå. Romance kan även innehålla inslag av erotik och sex i varierande grad men, till skillnad från hot romance, utan att bli för explicit. I BLANCHEstories använder vi parallellt benämningarna romance, romantik och romantiska noveller när vi hänvisar till utbudet av romantiska noveller i Blanche-appen.

De romantiska novellerna i Blanche-appen skildrar kärlek, romantik, åtrå, lust och njutning i alla dess former! Det finns även ett antal nischade teman i Blanche-appen:

  • Klassiker
  • Kärleksbrev från förr
  • Crime Romance

BLANCHEstories Klassiker är utdrag från de mest heta och/eller romantiska kapitel ur klassiska verk såsom Dracula och The Great Gatsby. Bland uppläsarna av våra Klassiker finner vi Linus Wahlgren och Cecilia von der Esch.

BLANCHEstories Kärleksbrev från förr utgörs av autentiska kärleksbrev skrivna av historiska personligheter såsom August Strindberg och Ludwig van Beethoven, upplästa av Richard Ulfsäter.

Crime Romance är en genre inom Romance som kan betraktas som en cross-over mellan krim och romantik. Spänning och romans i en ljuv kombination i en och samma berättelse. Vi kan exempelvis tipsa om serien Vita affärer, svart sinne i Blanche-appen!

Våra romantiska noveller skildrar förälskelse, romantik, åtrå och lust, men är lite “snällare”, mindre explicita i skildringen av sexuella scener och händelser. Vi benämner denna genre även som romance eller romantik. Våra erotiska noveller är mer explicita i sina skildringar av sex och onani och vi använder även ett lite hårdare språk för att spegla en mer erotisk, sexuell stämning i berättelserna. Vi benämner även denna genre som hot romance eller erotik.

Över 40 författare skriver för BLANCHEstories, många av dem skriver både erotiska och romantiska noveller. Några författare finns både på svenska och engelska. Några som skriver särskilt mycket romantik är kärleksparet Jessica Eriksson och Stefan Holm, Bianca Grandi och Eleonora Zacke. I appen kan du enkelt söka på dina favoritförfattare.

Börja skriv! Och när du har något att visa fram, vill vi väldigt gärna ta del av det. Vi söker alltid efter författare; etablerade som nya författartalanger som vill skriva för oss. Läs mer om hur du blir författare för BLANCHEstories.

En ljudbok erbjuder en annorlunda och mer levande upplevelse av berättelsen genom att den är inläst av professionella röster. Det kan göra karaktärerna och känslorna ännu mer levande för lyssnaren. Dessutom kan du njuta av en romantisk berättelse när du är på språng, till exempel under pendling eller när du gör andra aktiviteter.

Längden på våra romantiska ljudnoveller kan variera, men många av dem är vanligtvis mellan 10 och 15 minuter långa. Detta ger tillräckligt med tid för att skapa en engagerande och förtrollande berättelse som tar lyssnaren med på en kärleksfull resa och låter dem fördjupa sig i de passionerade ögonblicken mellan huvudpersonerna.

Att lyssna på romantiska ljudböcker kan vara en underhållande och avkopplande upplevelse. Det ger dig möjlighet att fördjupa dig i en romantisk berättelse samtidigt som du kan göra andra saker, som att köra bil, städa eller träna. Det kan också vara ett sätt att koppla av och fly vardagen genom att följa karaktärernas kärleksresa.

En tydlig trend är en ökad mångfald och inkludering, där författare och förläggare strävar efter att representera olika etniciteter och sexuella läggningar. Historiska romantiska ljudböcker fortsätter att charma läsare. Digitala lösningar gör det enkelt att fördjupa sig i romantik genren via ljudböcker. Oavsett din preferens, finns det något för alla i den romantiska ljudboks världen. Så ta på dig hörlurarna och fördjupa dig i en värld fylld av kärlek och passion.Romantiska ljudböcker är mer än bara underhållning; de påverkar vår syn på kärlek och relationer på djupet. Genom att utforska olika relationer, teman och följa huvudkaraktärernas utveckling, kan vi få insikter om kärlekens många nyanser. Empati och förståelse ökar när vi sätter oss i karaktärernas skor, vilket kan förbättra våra egna relationer. Kommunikationens vikt betonas ofta i dessa berättelser, vilket kan inspirera oss att förbättra vår egen förmåga att uttrycka oss. Realistiska hinder och konflikter i ljudböcker balanserar idealisering, vilket hjälper oss att hantera våra förväntningar. Självkärlek och självförtroende är andra viktiga teman som berörts. Dessutom erbjuder ljudböcker en möjlighet att utforska olika kulturer och perspektiv på kärlek. Slutligen, oavsett om du är en erfaren ljudboksläsare eller nybörjare, kan romantiska ljudböcker berika din förståelse av kärlek och relationer samt öppna dörren till en värld av magi och insikt.

I korthet handlar skillnaden mellan romantiska och erotiska ljudböcker om fokus och ton. Romantiska ljudböcker betonar kärlek, relationer och känslor, medan erotiska ljudböcker fokuserar på det sexuella och sensuella. Båda genrerna kan vara underhållande och tillfredsställande, men det är viktigt att veta vad man söker när man väljer en ljudbok.

Oavsett om du föredrar romantiska eller erotiska ljudböcker, finns det en mångfald av berättelser att utforska inom båda genrerna. Så oavsett vad du söker, kan du alltid hitta en ljudbok som passar dina preferenser och tar dig med på en spännande resa inom kärlekens värld.

Hos BLANCHEstories hittar du en bred samling romantiska ljudböcker, inklusive LGBTQ+ berättelser. Vi strävar efter inkludering och mångfald i alla olika kategorier och att erbjuda berättelser som återspeglar olika aspekter av LGBTQ+-relationer. Våra författare väver samman kärlek, spänning och intriger i fängslande berättelser som engagerar lyssnarna från början till slut. Genom vår app kan du enkelt söka och filtrera ljudböcker efter genre, författare eller nyheter. Oavsett om du tillhör LGBTQ+ eller är en allierad så kan du uppskatta mångfalden av kärlekshistorier som BlancheStories erbjuder. Ladda ner appen och låt oss ta med dig på en hjärtuppvärmande resa genom romantikens värld, oavsett din sexuella läggning eller könsidentitet.

För det första är de inte bara för kvinnor, utan öppna för alla. Genren är inte heller endast ytliga berättelser eller stereotypa karaktärer. Många författare inom genren strävar efter att skapa komplexa och djupgående berättelser som utforskar olika aspekter av kärlek och relationer. Romantiska ljudböcker kan vara överraskande och oförutsägbara, med oväntade tvister och djup karaktärsutveckling. Om du inte har gett romantiska ljudböcker en chans ännu, ta tillfället i akt. Denna genre erbjuder en rik mångfald av berättelser och teman som kan vara lika berikande och tankeväckande som vilken annan litteratur som helst. Varför inte ge dem en chans för en spännande och känslomässig läsupplevelse?

Ljudböcker har revolutionerat vårt sätt att fördjupa oss i romantiska berättelser. Genom sin mobilitet och fördjupande uppläsning har de blivit en oumbärlig resurs för att uppleva kärlekshistorier. Möjligheten att lyssna var som helst och när som helst gör det enkelt att fly undan vardagens stress och följa med i berättelserna. Uppläsare ger liv åt karaktärerna, vilket underlättar för oss att förstå deras känslor och handlingar. Ljudböcker tillåter oss också att multitaska, vilket är särskilt värdefullt när vi har annat att prioritera. Dessutom slipper vi skärmens distraktion eftersom vi bara behöver lyssna. Den breda tillgängligheten och möjligheten till personlig anpassning gör ljudböcker till ett utmärkt val för alla som vill uppleva kärlekens magi utan avbrott. Så ge ljudböcker en chans nästa gång du längtar efter en romantisk eskapad.

Romantiska noveller
Audio Title
By: John Duo