Vanilj eller lakrits?

Vaniljsex har ofta lite av ett trist rykte, men varför? Vanilj är den glass som passar till de flesta efterrätter och som de flesta gillar. Man återkommer till vanilj. Man älskar vanilj!

Bdsm har å andra sidan ett rykte om sig att vara kinky på ett sätt som är svårt för många att ta in och ses ofta som en ursäkt för att använda våld. Ändå handlar bdsm om njutning, om sensationer, lust och känsla!

Strunta i etiketter och rubriker. Sex som alla inblandade mår fantastiskt av och njuter av, är bra sex.

Varför ska man ens välja bara vanilj eller bara lakrits? Ofta har en sexakt stunder av både det enkla, mjuka och inslag av bdsm. Ömsesidig njutning, ömhet och laddning finns oavsett. i en sund relation.

Några exempel på hur du kan blanda element av vanilj och bdsm:

  • Kommunikation är ofta mer utvecklad i en välfungerande bdsm-relation. Oavsett vilken typ av sex du och ni gillar: Ta långa dialoger om sex, samtala med varandra mer, i en sensuell anda och skön atmosfär. Utmana varandra i att vara tydliga. Det i sig kan vara både eggande, spännande och öppnar möjligheter.

  • Intimiteten och mjukheten man förknippar med vanilj är vanliga inslag även för bdsm-utövare. Låt det mjuka ta över i ett möte. Kyssar, smekningar. Blanda in ett uns av lakrits exempelvis genom att använda en ögonbindel, i kombination med lätt beröring eller mjuk massage.

  • Inom bdsm skapar man ofta scener som bygger på kontraster, inte minst när det gäller smärta och njutning. Prova andra kontraster, som matchar fint med vaniljsmaken. Överraska. Det kan till exempel vara det publika och det intima, dolda. Gå ut bland människor tillsammans. Uppklädda. Betrakta varandra. Bär vackra underkläder som bara ni vet om. När ni kommer hem igen: lek med det påklädda och det avklädda.