Upptäck glamping på hemestern!

Ett mysigt tält där du kan ta avslappningen och hemestern till en ny nivå med glamping

Även om husvagnssemester eller eller att vandra i berg inte lockar betyder det inte att du inte kan komma nära naturen. De senaste åren har glamping fullkomligt exploderat i Sverige! Vi tipsar om några favoritglampingar.

Upptäck glamping på hemestern!

Fotograf: Samy Dahlman

Fejan Canvas Hotel

Med Waxholmsbåt från Strömakajen i Stockholm kommer en fram till ön Fejan i Roslagens skärgård strax efter lunchtid. Här finns en hel glamping bestående av sex härliga canvastält, fantastisk utsikt och i priset ingår också en trerättersmiddag och en frukostkorg.

Upptäck glamping på hemestern!

Hölick Havsresort

Hölick Havsresort ligger på Hornslandet, längst ut i havsbandet utanför Hudiksvall. Här har en möjlighet att vandra, fiska eller bara njuta av naturen – och på morgon ingår det frukostbuffé för alla glampare.

Upptäck glamping på hemestern

Kneippbyn Camping Deluxe

Strax utanför Visby finns Kneippbyns deluxcamping, som kombinerar det bästa av två världar: friheten med att bo i tält och bekvämligheterna med att bo i en semesterstuga. Här lagar man sin egen mat i ett pentry men under högsäsongen har en tillgång till bad i Lagunen morgon och kväll.

Upptäck glamping på hemestern!

Nämdö Solvik

I Felicia Storms novell En natt i ett tält, från serien Skärgårdsdrömmar, besöker Carolina och Per Nämdös glamping – och vi förstår verkligen varför! Väljer man glamping med halvpension ingår trerättersmiddag på den nyöppnade champagne- och ostronbistron, tillgång till bastu och en frukostkorg. 

Upptäck glamping på hemestern!

Slite Camping

På Gotland hittar du också Slite camping där glampingen blir som ett lyxhotell. Man bor centralt i Slite, men närhet till restauranger och det finns även möjlighet att hyra cyklar om man önskar upptäcka mer av ön.