Sexuell massage och tantra: så här kan det stärka ditt förhållande

I en tid där relationer och intimitet spelar en avgörande roll i våra liv, har många sökt efter sätt att fördjupa sin anknytning och uppleva ökad intimitet. En metod som blivit allt mer populär för att uppnå detta är tantrisk sexuell massage. 

Vad är tantra?

Tantra handlar inte bara om sexuell intimitet. Det är en omfattande livsfilosofi som inkluderar meditation, andlig utveckling och övningar för att öppna upp de sju chakrorna. Det handlar om att acceptera och älska sig själv och sin partner i sin helhet, inklusive de mörkare och mer sårbara sidorna. Genom att utforska de fysiska, känslomässiga och andliga aspekterna av tantra kan du skapa en djupare koppling med din partner och medvetet närma dig sexuell intimitet.

Vad är tantra bra för?

Tantra erbjuder ett brett spektrum av fördelar, både individuellt och i relationer. En av de mest uppenbara fördelarna är att det främjar ökad närvaro och medvetenhet, vilket kan leda till starkare känslomässiga band mellan partners. Dessutom hjälper tantrisk praxis par att utforska sina sexuella och emotionella behov i en trygg och öppen miljö. Det kan även hjälpa till att öka sexuell lust och förmåga att uppnå ömsesidig tillfredsställelse.

Vad kommer tantra ifrån?

Tantra är en uråldrig filosofi och praxis som har sina rötter i Indien. Den har utvecklats under flera århundraden och är nära kopplad till både hinduism och buddhism. Tantra handlar om att uppnå en djupare förståelse för sin kropp och sitt medvetande, och det betonar balans och harmoni mellan de fysiska och andliga aspekterna av vårt väsen.

Vad är tantrasex?

Tantrasex är en del av den tantriska praxisen som fokuserar på sexuell intimitet och fördjupning av den sexuella upplevelsen. Det handlar om att vara närvarande i stunden och att ge och ta emot kärleksfull uppmärksamhet. Tantrasex innebär att man utforskar kroppens energier och förenar dem med andlighet och kärlek. Det kan vara en kraftfull metod för att skapa en djupare, mer meningsfull sexuell anknytning i ditt förhållande.

Hur har man tantrasex?

Förberedelse och avslappning

Innan ni börjar med tantrasex är det viktigt att skapa en avslappnad och bekväm miljö. Tänd några ljus, spela lugnande musik och se till att ni är fria från distraherande störningar. Ta tid att andas och slappna av tillsammans.

Förbättra kommunikationen

Öppen och ärlig kommunikation är nyckeln till framgångsrikt tantrasex. Prata med din partner om era önskemål, gränser och förväntningar. Detta skapar förtroende och förståelse mellan er.

Fokusera på andning

En central del av tantrasex är att vara medveten om din andning. Försök att synkronisera era andetag, så att ni andas i takt med varandra. Detta hjälper till att öka närvaron och skapar en djupare koppling.

Sakta ner

I motsats till snabbt sex fokuserar tantrasex på att sakta ner och förlänga njutningen. Ta er tid med förspel och upptäck varandras kroppar genom smekningar och kyssar.

Tantrisk massage 

En viktig del av tantrasex är tantrisk massage. Genom att använda oljor och mjuka beröringar kan ni utforska kroppen och skapa en sensuell upplevelse. Fokusera på att ge och ta emot njutning utan att stressa.

Intimitet och ömsesidig tillgivenhet 

Under hela akten är det viktigt att upprätthålla ömsesidig tillgivenhet och närhet. Kramar, ögonkontakt och uttryck av kärlek hjälper till att fördjupa er koppling.

Orgasmkontroll

Tantrasex innebär ofta att försöka förlänga orgasm eller till och med uppleva flera orgasmer utan ejakulation. Detta kräver övning och medvetenhet om kroppens reaktioner.

Eftervård 

Efter tantrasex är det viktigt att ta tid för att krama, prata och bara vara tillsammans. Detta hjälper er att integrera den intensiva upplevelsen och stärka er relation.