Meditativa stunder med Sara Olsson återkommer under novemberlovet

Nu blir det snart nya livesändningar från Höga kusten! Söndagsförmiddagarna i juli höll jag i meditativa samtal utifrån olika teman. Under novemberlovet är det dags igen. Reflektioner, avslappning, eftertanke och energi blir ledord även denna gång.

Det är något särskilt med just livesändningar. Så härligt att få umgås med alla, avslappnat online, mitt i det dramatiska landskapet. Vi behöver få känna ett gemensamt lugn och en samvaro i en värld som har sina utmaningar. Jag kände sådan närvaro med alla som lyssnade, i miljön, i mitt inre, i havsdoften, sommarljuset och energin.

Att sända live innebär också att oväntade saker händer. En söndag tänkte jag vistas ute på havet med horisonten som fond, men väl där gick det inte att koppla upp, trots att jag hade testat tidigare under veckan. Det slutade med att jag fick paddla in till land med högsta frenesi, kasta mig in i skogen och dra igång sändningen på studs. Där satt jag, bland alla träd, klädd i flytväst. En annan söndag fick jag ett sorgligt besked just före sändning, bestämde mig för att sända ändå, men bytte ämne helt till det jag kände passade just i den stunden. En söndag blåste det så att jag fick gömma mig inne i en sjal för att mikrofonen inte skulle fånga upp all vind. Den fjärde söndagen regnade det småspik, men skogen var så djupt grön att jag fick dra efter andan. Känslan var helt magisk därinne, det var som att vistas i ett rum, med skyddande lövverk omkring.

Ett lustrum. Det ämnet hade jag uppe, gång på gång, under sommaren. Att man kan skapa sig en plats i sitt inre för njutning, trygghet och fantasier. Ett helt eget rum. Det finns en meditation på det temat i BLANCHE-appen redan nu som du kan lyssna till. Nästa avsnitt som släpps i appen handlar om att koppla samman kropp och tanke. Mental träning för att skapa möjlighet till att uppleva närvaro och njutning på helt nya sätt – vilket det tredje meditationsavsnittet kommer att handla om. Håll utkik i appen.

Avsätt tid under novemberlovet och möt mig live på Instagram i meditativa stunder igen! Stora och lilla lördagen under novemberlovet, klockan 11 onsdagen den 1 november och samma tid lördagen den 4 november, kommer jag att samtala om olika ämnen kring lust, sexualitet och relationer igen. Varmt välkommen!

Sara Olsson, i Höga kusten, för BLANCHEstories