Lyxig semester till liten budget!

Sommar picknick budget
Sommarpicknick budget

Har din budget blivit tightare? Hur kan sommarsemestern 2023 bli härligt lustfylld, utan att du behöver bry dig om en plånbok som blivit tunnare av skenande el- och matpriser, höga räntor och priser på bränsle?

  1. Ta dig ut i naturen. Ta bussen eller tåget till en lugn plats i din närhet. Eller gå samman med andra, samåk och ta en gemensam vandring och campa, alternativt hitta ett fint boende via AirBnb, där ni kan dela på kostnaden. Ta in miljön där du är, med alla sinnen. Hur doftar skogen? Blommorna? Ta dig tid till ett vågat samtal med havet. Känn solens kyssar över din hud. Värmen som flödar. Låt den virvla i din kropp, även i tanken, för hettans skull. Tänk också på lyxen i att vara vaken för det sinnliga i miljön omkring dig finns överallt, inom räckhåll, och allt är gratis.
  2. Utomhusmiddag. Packa med dig något läckert och njut av omgivningarna. En filt på en avskild plats, god mat och dryck – det räcker långt. Det är något särskilt med att äta under bar himmel, oavsett väderlek. Ta gärna med familj eller vänner, för ett knytkalas, eller gå ut själv.
  3. Res inåt. Lusten startar i huvudet och hjärnan är den sexigaste kroppsdelen av alla. Därför är det endast du själv som sätter gränser för vart du färdas och vilka platser som är lustfyllda och romantiska just för dig. Ett perfekt sätt att också utforska ditt alldeles egna inre lustrum! Passa på att utvecklas, genom korta och enkla yogapass på Youtube, eller genom meditation. Ett tips är appen Mindprogress Resor, som är just en mental resebyrå.
  4. Berättelsernas värld kan du med fördel alltid besöka. Erotiska, romantiska stories finns i Blanche-appen att lyssna till. Segla iväg på ett äventyr till en annan plats eller tid.
  5. Upptäck det som är närfjärran. Ofta har man missat en massa bara för att platser, museer, berg och sevärdheter är för nära.
  6. Gör en kulturresa till en huvudstad – utan att åka dit. Paris klassas som kärlekens stad. Den romantiska platsen kan du göra till din oavsett var du befinner dig. Alltså: ta Paris till Flen, Stockholm, Alingsås … Endast fantasin sätter gränserna! Finn franska recept, filmer, musik, ett vin i stil med det du skulle ha hittat i ett enkelt kvarter där. Känn in och planera för en tågresa genom Europa någon gång i framtiden. Om det är Paris eller någon vingård i Italien du siktar mot, spelar ingen roll. Det är ditt val. Att planera är en del av själva görandet.

Även en resa på tusen mil startar med ett enda steg. Som du ser finns det många olika sätt att resa utan att det spräcker din budget!