Kvinnliga karaktärer att inspireras av!

Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Med anledning av internationella kvinnodagen vill lyfta några av våra favoriter bland kvinnliga karaktärer ur böcker, film och TV! Utöver alla dessa stjärnor är BLANCHEstories noveller fulla av ytterligare starka karaktärer att inspireras av!

Bridget Jones dagbok

Bridget Jones
Den eviga hjältinnan Bridget Jones är ständigt lätt att känna igen sig i, hennes fel, brister och mänsklighet är bara några av anledningarna till att vi älskar henne så!

Klicka här för att utforska BLANCHEstories romantiska noveller i ljudformat

Claire Fraser Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Claire Fraser
Claire från bok- och TV-serien Outlander lever absolut ett hårt liv, först i andra världskriget, sedan i oroliga tider i 1700-talets Skottland och till sist som nybyggare i Amerika. Hon tar det dock alltid med järnmod och vi kan inte annat än inspireras av henne, och ser fram emot den nya säsongen av Outlander som hade premiär i helgen.

Beth Dutton Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Beth Dutton
Beth Dutton är en absolut favorit bland kvinnliga karaktärer! Hon syns i TV-serien Yellowstone som den starka och hårdhudade dottern till ranchägaren John Dutton. Det är ett hårt liv på ranchen, med flertalet motgångar och frustrationer men vi kan inte låta bli att önska att vi också hade Beths förmåga att inte ta någon skit.

Olivia Pope Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Olivia Pope
I TV-serien Scandal syns karaktären Olivia Pope, en krishanterare baserad i den amerikanska huvudstaden Washington. Utöver sin känsla för mode och stil är vi också imponerade av hur hon lyckas hantera varenda kris eller skandal.

Christina Yang Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Christina Yang
Christina Yang syntes i TV-serien Greys Anatomy innan karaktären följde sina karriärsdrömmar och blev en världskänd hjärtkirurg. Hon lät aldrig vad hon själv ville ha överskuggas av en mans önskningar och genom sin lojalitet var hon också många gånger den som höll huvudkaraktären Meredith grundad.

Aunt Vivian Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Aunt Vivian
Vivian Banks, eller aunt Vivi som hon oftast kallades i Fresh prince of Bel-Air, spelades genom åren av två olika skådespelare. Vi föredrar Janet Huberts version, då Vivian var en rolig, välutbildad universitetprofessor i litteraturhistoria. När nu den nya remaken Bel-Air är igång är det ytterligare en ny Aunt Vivian, men vår favorit består!

Frances Baby Houseman Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Frances “Baby” Houseman
Baby från Dirty Dancing drömmer om att gå med i fredskåren den sommaren hon besöker Catskills med sin familj. Istället träffar hon dansaren Johnny Castle och lär sig dansa för att kunna täcka för hans vanliga partner. Hon visar både uthållighet och mod när hon dessutom sätter sig upp mot sin pappa som är emot det hela.

Sex and the city Kvinnliga karaktärer att inspireras av

Hela originalkvartetten i Sex and the city
Precis som de flesta andra så kan även vi känna igen oss mest i en av karaktärerna från Sex and the city, men att välja bara en av dem att inspireras av går inte. I det fallet är alla fyra lika viktiga. Därför tycker vi såklart det är synd att Samanta Jones inte är med i And just like that … men tack och lov finns ju sex säsonger av originalserien och två filmer att titta på när en behöver inspireras av hennes energi.