BDSM, vad är det, egentligen? Din guide till den mörka sidan!

mask

Glöm 50 shades och Mr Grey. När andra bekymrade sig över bokens banala språk rörde sig min oro om helt andra saker. Böckerna och filmerna nådde enorma framgångar och det kändes inte bra att en hel värld trodde att det här speglade den sanna bilden av BDSM, när det är precis raka motsatsen. Följ med i denna guide, genom lust och tillit, in i mörkret, där vi tillsammans ska utforska BDSM på riktigt!

Den närhet och intimitet som uppstår mellan en dominant och en undergiven är speciell, just på grund av det mått av tillit som måste finnas. Tänk dig en ballerina som kastar sig rakt ut i luften, utan rädslor, för att det finns någon där som fångar upp. Lite så skulle jag vilja beskriva hur den enorma tillit som faktiskt finns också används i relationen. Den som är dominant fångar upp drömmar och fantasier och tillsammans med den undergivna utforskas gränserna en i taget, givetvis med samtycke och en stor portion trygghet i botten.

Utdrag ur Kastellet – episod 1

Kommunikation är grunden till att ha en sund och fungerande BDSM-relation. Att kunna formulera vem du är, vad du önskar, vilka gränser som är dina, vad du vill utforska, hur du vill ledas – är alltså ett måste. Det är också ett måste att den du berättar allt det här för har en förmåga att se dig på djupet. Att den här människan är genuint intresserad av vem du är betyder allt för utgången. Förtroendet mellan en dominant och en undergiven måste finnas åt båda håll. Alla dessa personliga samtal och själsligt sökande gör något med hela ditt väsen. Rakt in i kärnan, på djupet av den essens som är du, skapas ett band som inte kan brytas.

Det finns lika många svar på frågan om vad BDSM är som det finns utövare. För många är det en livsstil, något man är, och något som funnits med genom större delen av livet. Andra väljer att krydda sexet genom att föra in element av BDSM i den så kallade vaniljvärlden.

BDSM är ett samlingsbegrepp där bokstäverna i tur och ordning betyder: Bondage/Discipline, Dominance/Submission och Sadomasochism. Samtliga delar behöver inte finnas med, då vi alla gillar olika. I BDSM-relationer finns ofta dominanta och undergivna parter, i fasta roller, men det finns även människor som växlar och då benämns man som switch. I vissa fall lever man i ett 24/7-förhållande, vilket betyder att allt genomsyras av livsstilen, i andra fall handlar det mer om att maktförskjutningen sker vid olika tidpunkter och givna situationer, som man naturligtvis kommit överens om i förväg.

Klicka här för att utforska BDSM och andra erotiska noveller i ljudformat

Hur hittar man sin väg till den mörka sidan? Det är naturligtvis olika för alla, men drömmar och fantasier brukar vara en fingervisning. För mig var just det en tidig signal, när jag var i yngre tonåren, som tydligt visade vem jag var fullt ut. Ge dig själv tid till att fundera över vad som får ditt inre att brinna, hjärtat att rusa och kroppen att reagera. Reflektera över vilka behov du har.  Hjärnan är den sexigaste kroppsdelen av alla. Allt startar i huvudet. Ta dig gärna tid för dig själv, med dina tankar. Din lust är din. Det gäller förresten även i vaniljvärlden, mer om vad som går att lära från BDSM i ett kommande inlägg.

Har du hört begreppet mindfuck? Tänk att en person tränger in i din hjärna, skakar om både dig och den, och rör dig långt innan ni möts fysiskt, IRL. Redan där startar dansen! Det sexuella inom utövandet är alltså en del av en större helhet. Att ingå i en BDSM-relation är omvälvande, såväl mentalt som själsligt, det kan jag skriva under på! Något av det vackraste som finns är att få vara exakt den man är och bli accepterad och omtyckt för just det. Att hitta sig själv kan låta som en kliché, men när du gör det och landar i vem du är så blir du också hel som människa. Och en människa som känner sig hel mår bra. Det är inte smisket, handklovarna eller attributen som gör en BDSM-relation så djup, speciell och unik. Ta det mentala gånger det själsliga upphöjt i spirituell fägring och du landar i ett band och en dynamik som stavas m-a-g-i.

Varsågod, vi bjuder dig som bloggläsare på en rabattkod till BLANCHEstories!

Skapa konto och ange rabattkoden BDSM50 så får du 50% rabatt första året när du tecknar ett årsabonnemang för BLANCHEstories!