Skriva laddade scener och ta ditt manus till nya höjder

BLANCHEblogg - Skriva laddade scener och ta ditt manus till nya höjder - Kvinna med laptop på säng

Locka fram skrivlusten – oavsett inom vilken genre du skriver. Fördjupa dina karaktärer genom att förstå deras sexualitet. Vi går mot ljusare tider och det kan vara starten på något som får gro och blomstra, precis som våren.

Vi bjuder på sex tips i arbetet med att skriva hett:

  1. Etablera kontakten. Gör den trovärdig.
  2. Samtycket mellan alla inblandade behöver framgå, subtilt eller explicit. Låt läsaren möta karaktärernas inre världar, skildra tankar och känslor, så brukar det falla sig naturligt.
  3. Njutning ser ut på olika sätt för olika människor. Låt karaktären visa vägen. Det är den lusten du ska skildra, oavsett vad du själv gillar eller inte gillar.
  4. Låt språket göra en del av jobbet! Varva det mer poetiska med en direkt råhet för att skapa en skön kontrast.
  5. Väv in hetta mellan raderna. Flörta med dig själv (hur reagerar du på texten?), med den tänkta läsaren, karaktärerna.
  6. Klipp scenerna elakt (skapa cliffhangers!) och snyggt.

Har du redan skrivit något lustfyllt? Låt inte novellerna ligga i byrålådan, skicka in dem till oss istället!

Tips på skrivarkurser i vår:

Skriva erotiska scener ges via Folkuniversitetet i Stockholm i vår igen, med Sara Olsson, och du kan välja mellan en längre kurs som går på semidistans eller en helgkurs i maj. Att skriva erotiska scener handlar om fingertoppskänsla och det är en fördel att kunna skapa laddade scener, oavsett genre. Under kursens gång talar vi om sådant som vokabulär, stämning och uppbyggnad. Många skrivövningar utlovas! Med hjälp av oss boostar du ditt skrivande så att du når nya höjder. Individuell skrivcoachning ingår. Maria Brundin ansvarar för att ge skriftlig återkoppling på de texter som du skickar in. Kursen passar både om du har pågående projekt som du vill avsluta, och om du har tänkt börja skriva erotik nu. Frågor om dessa kurser? Maila sara@ordlust.se.

Kreativt skrivande med inriktning feelgood och romance ges under ledning av författaren Jessica Eriksson via Folkuniversitetet i Karlstad. Du lär dig hur du skapar historier, karaktärer och miljöer som berör – allt för att skriva en riktigt härlig roman! Du är intresserad av att skriva egna berättelser eller har kanske till och med börjat skriva på ditt bokprojekt. Du behöver inte ha tidigare skrivvana för att gå den här kursen. Vid varje tillfälle behandlas ett särskilt tema. Räkna med att lägga tid mellan kurstillfällena på att skriva texter. Skrivövningar och eget skrivande på ett projekt varvas med läsande av kursdeltagarnas texter. Stefan Holm kommer att dyka upp på några av passen och delge sina erfarenheter av skrivande inom genren.

Här anmäler du dig till vårens kurser på Folkuniversitetet:

Skriva erotiska scener, kvällskurs med Sara Olsson, med start den 5 april 2023, i Stockholm resp online

Skriva erotiska scener, helgkurs med Sara Olsson, den 6—7 maj 2023, online

Kreativt skrivande – feelgood och romance, kvällskurs med Jessica Eriksson, med start den 18 april 2023, i Karlstad

Kursledare Sara Olsson är författare, förläggare och sexrådgivare. Fil.mag. i litteraturvetenskap. Aktuell i författarduon Brundin & Olsson för Blanche med serien Jag ser dig. Novellerna Jazzklubben och Roviken (Saga Egmont förlag, 2020) finns på åtta språk. Sara har skrivit romanen DEAD & ALIVE och thrillern Dolt under jord, den senare med Martin Falkman. Fyra självbiografier/fackböcker med Ekerlids förlag samt medverkan i antologin Svensk haiku.

Kursledare Maria Brundin är författare, redaktör, skribent och ljudboksinläsare. Kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap med flera kurser inom kreativt skrivande och journalistik. Aktuell i författarduon Brundin & Olsson för Blanche med serien Jag ser dig. Författare till Lydaserien. Medverkat i flera antologier samt givit ut en diktsamling. Har varit mentor för studenter som läste Creative Writing in English vid HiG.

Kursledare Jessica Eriksson skriver romaner och noveller inom feelgood och romance tillsammans med Stefan Holm. De har hittills via förlag fått femton noveller publicerade och i mars 2023 släpps deras debutroman. Ytterligare en roman släpps under 2023. De skriver även audioserier inom romance. Tillsammans har de också skrivit barnboken Zombien i kombin. Jessica är dekan för lärarutbildningen vid Karlstads universitet, och har en doktorsexamen i nordiska språk från Uppsala universitet med inriktning mot språkhistoria, särskilt kvinnors skrivande under 1700-talet. Hon har tidigare undervisat i svenska och skrivit läroböcker i grundläggande grammatik, samt själv gått kurser i kreativt skrivande på konstnärlig grund vid Linnéuniversitetet.