Väck din inre slampa!

PAMELA-VON-SABLJAR

Ledarskapskonsulten Pamela von Sabljar uppmanar kvinnor att gå närmare sin djupaste längtan – att väcka sin inre slampa och låta femininitet och sensualism bli en del av vardagen. Det har oväntat många fördelar.


Du uppmuntrar kvinnor att använda sin feminina energi. Varför?
– När vi ger oss själva tillgång till lust och njutning så vibrerar vi av kraft. Det är där kreativitet och energi föds. Tittar vi på kvinnan rent biologiskt så ger det oss en signal om att kvinnor är designade för lust, njutning och liv. Vi har en klitoris som är till för njutning, med drygt 8 000 nervtrådar endast avsedd för vårt behag. Kvinnor kan älska med hur många män som helst, det finns ingen början och inget slut. Våga förkroppsliga din inre slampa! Det smittar och ger dig kraft. 

Hur väcker jag min inre slampa?
– Första steget är att skapa en relation med henne. Visa nyfikenhet och fråga dig vilken relation du har med din kropp och din fitta? Vad har du gett henne för namn? Hur smakar hon? Vad luktar hon? Pratar du med henne dagligen, tycker du om henne och vill du vara med henne? Är hon vid liv eller är hon stum efter alla gånger du har haft sex utan att velat, eller ställt upp? Det krävs också reflektion kring vilka historier du bär på, vad du lärt dig om sex och hur det påverkat dig.

Hur många gånger per dag tänker du på sex?
– Jag kan inte säga en siffra, däremot kan jag säga att den sensuella och sexuella energin är en del av min vardag. Det är inte distraherande, jag är inte styrda av min sexualitet, det är inte en jakt, utan det ger mig kraft. Det är en naturlig del av mitt väsen och jag välkomnar den i alla sina former, på mina egna villkor.

Vad vinner kvinnor på att onanera mer?
– Onani är billig Prozac och ett bra sätt att ändra sitt mindset mot mer lust, glädje och njutning. Att vara i njutning med sig själv bidrar till ökad självkännedom och självkärlek. Det kultiverar dig. Det är förstås väldigt förenklat att enbart rekommendera onani, man bör fråga sig i vilket syfte man onanerar också. För mig är syftet att få mer energi och kunna ge mer liv. 

Att lyssna på erotik är ett sätt att väcka begär, vad väcker lust hos dig?
– För det första att det finns en känsla av äkthet i berättelsen. Det måste finnas ett djup och kännas på riktigt och det ska absolut inte vara tillrättalagt eller korrekt. Hellre rått, vi är människor, djur. Den andra aspekten är att berättelsen helst ska utmana olika perspektiv av lust och sexualitet. 

Vad krävs för att väcka sin inre slampa, hitta och bejaka sin sexualitet?
– För mig har det inneburit att jag behövt erkänna och omfamna min hormonella balans, som skiftar dagligen, samt att jag är en fysisk och psykisk varelse, privat och på jobbet. Då kan jag leva och leda med lust. När jag använder mina unika feminina kvaliteter och egenskaper, så blir mitt ledarskap äkta och starkt.

Om jag behöver stöd att utforska min kvinnlighet och sexualiet, vart vänder jag mig?
– Gå med i en kvinnocirkel eller en anmäl dig till en sammankomst för Nordic Women’s Gathering. Eller gå en kurs i medkänsla. När medkänslan för andra ökar så ökar den även för dig själv och för din kropp. Tantra är också ett bra sätt att utforska sin sexuellitet. I Sverige är vi lyckligt lottade som har möjlighet att utforska oss själva. Genom självledarskap kan vi skapa hållbar, global förändring.

PAMELA-VON-SABLJAR

PAMELA VON SABLJAR

Pamela är en talare, facilitator, mentor och författare. Ett kraftpaket av nyfikenhet, kärlek och äkthet. Hennes passion är att väcka passion, att väcka kreativitet och medvetenhet som leder till ett större liv. Hon brinner för att tända passionen och väcka den inre slampan i varje människas hjärta.