Tantric Explorer ger råd: “Kapitulera och ge dig hän – åt dig själv”

Tantric Explorer ger råd: “Kapitulera och ge dig hän – åt dig själv”

Tantric Explorer Jennifer Wallin delar sina erfarenheter – hur hon hittade sin sexualitet, connectade med sin vagina och nådde transformerande orgasmer.

Du titulerar dig Tantric Explorer, vad innebär det?
– Som Tantric Explorer utforskar jag livets alla nyanser genom den tantriska filosofin. För mig handlar tantra om att skapa mer connection och mindre separation i allt jag gör. Det har gjort mig öppnare, friare, mindre dömmande och mer connectad. Jag har intresse både för mental och fysisk träning, men det var med tantran som jag insåg värdet av att inte dela upp det i separata delar, utan att faktiskt förkroppsliga det hela och binda dom samman. Jag har alltid varit en people pleaser, men har med hjälp av tantran lärt mig att älska mig själv först, klyschigt nog. Att våga sätta gränser och säga ja till mig själv, allmänt och rent sexuellt.

Sexuellt, vilka är fördelarna?
– Oändliga! Jag har lärt mig att connecta med min vagina, min yoni, som på sanskrit betyder helig plats. Dels med hjälp av yoni massage, kombinerat med egen practice i en mängd olika former. Ju mer connectad jag är med mig själv och min yoni desto djupare och mer spirituella orgasmer kan jag uppnå. Och som vi hör på ordet – underliv, ett helt liv i sig, som många kvinnor tyvärr försummar. Jag tror att många kvinnor försummar en stor del av sin sexuella kapacitet på olika sätt, med eller omedvetet. Många tappar sig själva och sin sexuella kraft i längtan av att bli bekräftad, och i strävan efter att hitta intimiteten med en partner. Men om vi istället börjar med hur vi möter oss själva så kommer upplevelsen bli beyond vad vi ens kunde föreställa oss med en partner, på alla plan. För i slutändan kan vi bara möta någon annan så djupt som vi mött oss själva.

Vem är det underbara livets värsta fiende?
– Jag själv. Mitt fokus var bara att ge. Jag tänkte att jag var en av de där kvinnorna som knappt kan få en orgasm. Tills jag insåg att det var mig själv jag behövde kapitulera inför och ge mig hän åt. Jag tror att balansen av att connecta med sitt inre barn och omfamna sin inre gudinna är nyckeln till magi. Men tyvärr tror jag att många inte har verktygen eller vågar utforska sin sexuella kraft, utan istället låter den försummas och sköljas över i form av skuld och skam. Som inte ens behöver komma från vårat eget bagage, utan till följd av tidigare familjeled. Det gör att det lilla barnet inte heller få ta sin rätta plats. För vår lekfulla, kreativa livsenergi, är precis densamma som vår sexuella energi. Och istället för att försumma den ena, och därmed den andra, så kan vi istället låta dom mötas och helas. Och därmed skapas en synergi av eufori som kommer speglas på alla plan. När jag vågade kasta mig ut inför mig själv och göra jobbet inifrån, så förändrades allt. Då kunde jag uppleva euforiska och transformerande orgasmer som jag inte trodde var möjliga.

Wow, sexuell magi. Berätta hur du hittade det!
– En av mina första aha-upplevelser fick jag efter ett tvådagars retreat. Jag kom hem, sköljde mitt ansikte och fick en helkropps orgasm. Som om jag aldrig känt mina fingertoppar innan. Då insåg jag hur blockerad jag varit, utan att jag knappt varit medveten om det. På grund av mitt bagage, absolut. Men också från det samhälle många av oss lever i, i ständigt brus och uppkoppling åt alla håll. Ju mer uppkopplade vi blir utåt, desto mindre connectade inåt. Den tantriska läran fokuserar på att integrera de arketypiska polariteterna så som yin och yang, ljus och mörker, negativt och positivt osv. Och jag tror om vi alla oavsett könsidentitet skulle lära känna oss själva och hitta balansen i vår feminina och maskulina kraft och energi, så skulle vi uppleva så mycket mer njutning i allt vi gör. Om folk visste vilken förmåga vi har att uppnå känslan av extas i och av oss själva, så skulle troligtvis samtliga humörhöjande substanser och snabba kickar vara helt ointressanta. Tantra handlar om att bygga upp och bevara energi istället för att göra sig av med. Och vi vet ju hur en baksmälla snarare dränerar en, medens jag uppnått helkroppsorgasmer som hållit i sig i timmar.

Hur motverkar samhället vår orgasmiska förmåga?
– Prestations- och ”like”-samhället vi lever i styrs mycket av titlar, och vad som ser bra ut utåt sätt. Den polerade ytan, där allt ska gå snabbt och gräset alltid ser grönare ut på andra sidan. Men framgång är inte lika med lycka. Däremot är lycka alltid lika med framgång. Men den är omöjlig att hitta om vi inte vågar landa i närvaro, utan istället springer ifrån varandra, och framförallt ifrån oss själva. Vi identifierar oss med vad vi gör istället för vem vi är. Vi fokuserar så mycket på alla dessa mål, där orgasmen är ett av dom. Redan där har vi tappat nyckeln av närvaron, som krävs för att uppleva magin. När vi fokuserar på prestation så tappar vi all form av intuition och lust, och blockerar kroppen fullständigt. Hur saker ser ut har blivit viktigare än hur det känns. Med tantran insåg jag att det inte är målet som är det viktiga, utan resan i sig.

Vilken story på BLANCHstories är din favorit?
– Av en slump så var den första jag hörde Väck din inre älskarinna. Den resonerade med mig och adresserade just det jag brinner för och vill inspirera andra kvinnor till; att hitta sin inre gudinna och stå i sin kraft genom lust, passion och kreativitet.

JENNIFER WALLIN

Ålder: 30 år.
Bor: I Stockholm.
Gör: Dansare och Tantric Explorer.
Drömmer om: “Att få kvinnor att omfamna sin inre gudinna.”

Insta: @jenwallin

Foto: Jessika Jarl