Stefan Holm och Jessica Eriksson: “Vi har en gemensam romantisk grundsyn”

Stefan Holm Jessica Eriksson
Foto: Odd Glodeck

Stefan Holm och Jessica Eriksson är två av Blanches nya författare. Senare i år kommer appen att fyllas på med härliga, heta berättelser skrivna av kärleksduon. Vi passade på att ta tempen på paret!

Berätta! Hur träffades ni?

Vi träffades när vi båda jobbade på samma ställe, sedan började vi umgås och ja … ❤

Hur kom det sig att ni började skriva noveller tillsammans?

Vi satt båda i juryn för novelltävlingen ”Värmland skriver” tre år i rad och det sista året tänkte vi att vi borde försöka oss på att skriva en novell tillsammans, vilket vi också gjorde. En tid senare skickade vi in den till en novelltävling inom romance och blev en av vinnarna. Vår första novell ”Sommarfesten” publicerades i en antologi och det gav oss blodad tand, så vi fortsatte att skriva noveller tillsammans och vann flera tävlingar inom olika genrer hos olika förlag. Sedan dess har vi skrivit mycket tillsammans och har även ännu en bok på gång. Vi har upptäckt hur roligt det är att skriva tillsammans. Det är lärorikt och inspirerande. Dessutom delar man glädje och motgångar med varandra, och kan förstås både peppa och utmana varandra.

Utdrag ur Dessa tankar på dig – episod 1 uppläst av Richard Ulfsäter

Hur är det att skriva kärleksnoveller tillsammans med sin partner?

Det fungerar väldigt bra för oss att skriva både kärleksnoveller och andra texter tillsammans. Vi känner varandra väl och kompletterar varandra i skrivandet. Ofta börjar vi med att väva en historia när vi är ute och promenerar med hunden eller över en middag. På så sätt får vi en samsyn kring berättelsens ramar och röda tråd. Vi skriver i grund och botten ganska olika, där Stefan uttrycker sig ganska kortfattat och för berättelsen framåt medan Jessica älskar person- och miljöbeskrivningar. Ofta stafettskriver vi, det vill säga att vi turas om att skriva ett visst antal ord var. Det gör att vi också kan skapa små cliffhangers i texten i samband med överlämningen till varandra. När texten är klar läser vi den högt tillsammans och korrigerar samtidigt där det behövs. Det gör att vi i slutänden har fört samman våra sätt att skriva tills vi inte ens själva vet vem som har skrivit vad. När det gäller just kärleksnoveller är vi nog hjälpta av att vi har en gemensam romantisk grundsyn.

Klicka här för att utforska BLANCHEstories romantiska noveller i ljudformat

Konceptet att kombinera inlästa korta noveller med musik är både spännande och lockande. Genom att tillföra musik uppstår ytterligare en sensuell dimension till texten, en förstärkning av det vi vill berätta. Det blir ett nytt sätt för oss att arbeta på och vi ser mycket fram emot samarbetet med Blanche!

Utdrag ur Dessa tankar på dig – episod 2 uppläst av Lotta Aldgård

Även vi på BLANCHEstories ser så mycket fram emot att samarbeta med att Jessica Eriksson och Stefan Holm, och att dela deras berättelser med er alla! På vår pressida kan du klickade dig vidare till fler fina intervjuer med paret.

Varsågod, vi bjuder dig som bloggläsare på en rabattkod till BLANCHEstories!

Skapa konto och ange rabattkoden HOLM50 så får du 50% rabatt första året när du tecknar ett årsabonnemang för BLANCHEstories!