Siri Albin: “Bara för att det är erotik ska det inte vara ett hafsverk!”

Siri Albin

Hej Siri Albin! Imorgon släpps din novell Budgivningen hos oss. Berätta lite om den?
Budgivningen är en fantasi inspirerad av perioden i mitt liv när jag jobbade på auktionshus. Dessa överdådiga miljöer, den vackra konsten och svindlande pengasumman skapar en rätt sexig stämning enligt mig. Jag ville få till den stämningen, beskrivet likt ett konstverk för att förmedla den erotiska laddningen mellan de två kvinnorna i berättelsen.

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik? 
Definitivt att inte falla ner i klichéer! Oj, vad det är svårt. Sedan att lyckas förmedla det man själv tycker är hett till en läsare som kanske inte alls tycker samma, men få med denne i känslan. 

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?
Utgå från dig själv. Skriv inte vad du tror att andra vill läsa, utan gräv i dina egna fantasier. Inspireras av miljöer och händelser runt omkring dig, men twista till det och krydda sedan!

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig? 
Massvis! Jag har alltid gillat att läsa erotik, klassiker som Anais Nin och Berättelsen om O läste jag tidigt (kanske lite FÖR tidigt) och Anne Rice var före sin tid tycker jag, med sina vampyrböcker och Sleeping beauty chronicles. Jag gillar när det är stämningsfullt och lite mörkt i berättelserna, Eyes wide shut är en film som är kombinerat läskig och upphetsande och det gillar jag. 

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
Stämning. Tydliga och bra beskrivna miljöer. Inte rädsla för att vara explicit och “köttig”.

Och vad ska den undvika? 
Klichéer, som sagt. Dåligt språk. Bara för att det är erotik ska det inte vara ett hafsverk! Men det mesta annat är en smaksak, och det som är så roligt med att skriva erotik, att det finns något för de flesta! 

Siri Albin: "Bara för att det är erotik ska det inte vara ett hafsverk!"

Namn: Siri Albin
Bor: Stockholm
Gör: Jobbar som bibliotekarie, skriver och dansar
Aktuell med: Novellen Budgivningen