Sexnoveller i ljudboksformat av författaren Flora Wiström

Flora Wiström

Det är svårt att skriva om sex, men författaren Flora Wiström skriver så att tårna krullar sig. Här berättar hon om sina erotiska förebilder, om främlingars oemotståndliga dragningskraft och varför du inte får missa novelltrilogin Akten.

Foto: Frida Vega
I din erotiska novellserie Akten skriver du om kvinnlig lust, om drömsex på Dramaten och om en främlings oemotståndliga dragningskraft. Vad har varit svårast?
– Att tänka bort vad andra ska säga. Men när jag brukar säga följande till min familj: nu är det såhär att jag skriver en sexnovell och ni får inte under några omständigheter läsa den när den kommer ut. Då kan jag känna mig mycket friare i skrivögonblicket. Läsaren märker om man blir generad, därför försöker jag skriva så ogenerat jag bara kan. Sex är subjektivt och därför kan jag inte börja tänka på vad andra gillar, då blir det inte bra.

Har du några litterära förebilder på temat?
– Jag har läst en del Anaïs Nin i researchsyfte. Andra författare som är bra på att skriva om sex är Sara Villius, Tone Schunnesson och Sally Rooney.

Erotik är en genre som efterfrågas mycket just nu – vad tror du det beror på? 
– Kanske för att den varit gömd och stämplad som fulkultur så länge, men nu äntligen får komma fram? Dessutom har många varit väldigt ensamma i pandemin och då gäller det att göra kvällarna mysiga för sig själv.

Vilket är ditt råd till alla som vill skriva erotiska noveller?
– Övertänk inte så mycket utan kör bara kör. Trippa inte på tå, använd rätt ord för rätt sak. Jag tyckte att det var roligt att skriva Akten för att den fick en så tydlig dramaturgi i och med att den är uppdelad i tre delar. Rent dramaturgiskt är den ju en novell som många andra. Så jag rekommenderar att först skissa på helheten för att sedan skriva fram varje enskild del. En sak till: skriv sinnligt. Använd dina sinnen.

Varför får man inte missa Akten? 

– För att slutresultatet blev så fint, med ljudproduktionen gjord av Kristoffer Wallman! Jag hoppas att man, när man lyssnar, kan slappna av så som man gör i ett varmt bad.

Sexnoveller i ljudboksformat av författaren Flora Wiström

Flora Wiström

Ålder: 26 år.
Bor: I Stockholm.
Gör: Författare, bloggare & influencer. År 2016 romandebuterade Flora på Bonnier Carlsen med boken Stanna. År 2019 kom Hålla andan.
Aktuell just nu: med serien Akten på här på BLANCHEstories.

Om AktenAkten av Flora Wiström utspelar sig på Dramaten. På scen äger ett storartat drama rum, men kvinnan på rad tre är upptagen av närheten till mannen intill. Hennes knän nuddar hans. Hans finger snuddar hennes lår. Ett lustspel som ingen av dem kan motstå påbörjas.