Lina Forss: “Fantisera, låt det brännas”

Lina Fors

Hej Lina Forss! Du har precis släppt novellserien Tinder hos oss. Berätta lite om den?

Som nyskild tindrade jag av mig. Gapskratt. Snart tio år senare har jag lärt jag mig massa begrepp om vad som faktiskt pågick det där förgängliga året. Bänkaren, Tvåmånadersdejten, Stashern, Ghostaren – jag tindrade mig igenom hela bunten. (Amanda Romares Hela Malmö är fullt av killar som dumpat mig är min folkbildning). Jag lät mig inspireras, men alla eventuella likheter med verkligheten och nu levande personer är naturligtvis rena tillfälligheter.

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?

Romantik: Att undvika smäktande larvigheter.

Erotik: Inget!

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?

Det går inte att stresskriva, man måste ta tid att tänka sig in i känslan. Fantisera, låta det brännas. Det märks direkt när jag försökt lura mig själv, gäsp. Vardagen är redan för full av tråksex, på Blanche ska det vara äkta.

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?

Ayo Technology med Milow är den sexigaste låten någonsin, den slår tom Marvin Gayes Sexual healing. Jag kan inte ens tänka på Ayo utan att … Boken Disappearing acts av Terry McMillan är extremt het 🔥, ett gäckande passionsdrama en våtvarm New York-sommar. Och min egen Släcka eld med bensin. Just saying.

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?

Kärlek. Sex utan kärlek, omtanke och välvilja är extremt ointressant. Du måste älska, åtminstone för stunden. Och glöm inte lite skönt verklighetsförankrade kommentarer, för perspektiv.

Och vad ska den undvika?

Ådriga lemmar, mörka grottor, hårda pålar. Omskrivningar. Våga gå rakt på sak, det är sexigt. Skippa hittepå-sex som du inte själv fantiserar om. Lyssnaren genomskådar sånt direkt.

Namn: Lina Forss

Bor: I en by mitt i stan

Gör: Skriver, skriver, skriver nya stories för Blanche.

Aktuell med: Novellserien Tinder, första delen hittar du här.

Lina Forss är en av de författare som har varit med BLANCHEstories ända sedan starten, läs när vi intervjuade henne för över ett år sedan här.