J. Rose Pepper om att skriva en erotisk novell: “Bara gör det!”

J. Rose Pepper om att skriva en erotisk novell: "Bara gör det!"

Du har precis släppt den erotiska novellen Vallmo och citroner hos oss. Berätta lite om den?
Vallmo och citroner handlar om en kvinna som efter att fram till nu fokuserat på utbildning och arbete kommit till en punkt i livet där hon känner att hon vill göra något annat. Hon vill utforska både världen och sig själv. Hon ger sig ut på en resa utan mål där hon tänker låta livet föra henne fram. Hon är öppen för vad som kommer i hennes väg och låter sig inte styras av vad någon annan säger eller tycker. Det är hennes resa och den tar henne till platser och ger henne upplevelser som hon fram till nu inte vetat att hon drömt om.

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?
Jag skulle inte säga att det är svårt, utan mer beskriva det som knepigt att få ner i ord det som sker i en sexualakt. Vad som händer just där och då i stunden. Man skulle kunna beskriva det som ett hastigt föränderligt kalejdoskop där alla sinnen samspelar och det i sig låter ju inte så eggande.

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka skriva en erotisk novell?
Mitt första råd är att bara göra det. Vem vet? Det kanske bara flyter på när fingrarna landar på tangenterna eller när du för pennan till pappret. Men vad ska jag skriva? kanske du tänker och där gäller det att ta tillvara på de flyktiga tankar och fantasier som kommer till en i vardagen. Jag tror att det kan vara utvecklande att i ord utforska tankar som annars kanske bara fått stanna just där. Det är ett sätt att låta det ske.

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?
Jag kan inte sätta fingret på något specifikt utan det är nog allt som livet bjudit på. Jag har tidigare inte vetat så mycket om audioerotik så det har ju främst varit böcker och filmer allt från Grottbjörnens folk och Dirty dancing i tidig ålder till Stolthet och fördom i unga år och sedan givetvis de relationer jag haft. 

Vad ska en riktigt bra erotisk novell innehålla?
Jag tycker om när jag får lära känna personerna och jag tycker att det är spännande att få uppleva något som jag själv kanske inte ens tänkt på. Utöver det vill jag att den ska få det att kittlas, pirra och att det jag hör trycker på lustens knappar så att det känns på rätta stället.

Och vad ska den undvika?
All form av tvång och övergrepp givetvis. Och känslan av att det inte egentligen är detta som huvudpersonen vill. Erotik för mig ska vara härligt och en skön känsla. Jag vill inte lyssna på något som ger en obehaglig eftersmak. Det vi ser, läser och hör formar ju våra tankar och fantasier och det är därför jag gärna skriver för er på BLANCHEstories som jag vet tar ett ansvar i att ge lyssnarna väl utvald inspiration. Jag tror att det i dagens läge skulle vara bra för till exempel unga vuxna att lyssna på erotiska berättelser och genom det kunna skapa sig en egen eggande fantasivärld då samhället idag nästan uteslutande kommunicerar i bilder vad det gäller det sexuella och sexualitet.

Vallmo och citroner av J. Rose Pepper

J. Rose Pepper
Bor: Stockholm
Gör: Författare
Aktuell med: Vallmo och citroner en erotisk novell och första delen i serien Dit livet tar mig.