Författaren Lina Forss ger ut nyskrivna erotiska noveller

Lina Forss

Lina Forss skriver om åtrå, egenmakt och starka känslor. Den 23 mars släpper romanceförfattaren första avsnittet i den nyskrivna erotiska novellserien Athena & Denis.

Foto: Orlando G Boström

Äventyret utspelar sig i svensk och afrikansk vildmark. Hur mycket är självupplevt?
– Jag har hängt mycket i Östafrika, störst av allt var gorillorna i Rwandas dimmiga berg. Men hetta är definitivt erotiskt!
Att skriva om sex och kärlek kan vara utmanande, vad har varit svårast?
– Sex och kärlek är lätt, det svåra är att våga stanna i stunden, inte bara få upp pulsen och rusa på. Det är som när det bränns i kurragömma. Jag gillar att skriva erotik!
Erotik efterfrågas och laddas ned mycket just nu – vad tror du det beror på?
– För att vi har tröttnat på att ha tråkigt? Att bara hasa omkring hemma i mjukisbyxor är så 2020.
Har du några litterära förebilder på temat?
– Faktiskt vill jag inte ens svara, erotik har en tendens att åldras. Inget är mindre sexigt än otidsenliga könsroller, ofräscha värderingar och sunkig sexism. Nyskrivet är bäst och ja, jag älskar AK Munter.
Novellerna om Athena & Denis är inlästa av skådespelare Anna Parrows, vad tillför hennes röst?
– Annas coola, skolade skådespelarröst ger Athena & Denis liv och lust, långt bortom texten. Faktiskt är Anna den första inläsaren jag vågat lyssna på.

Första avsnittet av Athena & Denis släpps på BLANCHEstories app den 23 mars.

LINA FORSS

Lina debuterade med den uppmärksammade och delvis självbiografiska romanen Vildängel år 2005. Sedan dess har hon skrivit flertalet romaner som har uppskattats för att vara normbrytande och queer.

Athena och Dennis av Lina Forss

En gentleman

Som sakkunnig på Naturskyddsverket är det Athenas uppdrag att guida den mytomspunne biologen Denis genom Sverige. Han är en gentleman och Athena blir tokkär men Denis har bara ögon för djurlivet. Det blir en frustrerande resa med ett oväntat slut.