Felicia Storm: “Sexnoveller ska kännas trovärdiga”

Felicia Storm: "Sexnoveller ska kännas trovärdiga"

Hej Felicia Storm! Du har precis släppt novellen Ryttaren på Falsterbo Horse Show, första delen i serien Den hetaste sommaren hos oss. Berätta lite om den?
Den hetaste sommaren handlar om ett kompisgäng i upplösningstillstånd. De är alla på randen till att ta ett nytt kliv ut i vuxenvärlden, men behöver den här sommaren för att förstå vad de egentligen vill med sina liv. Den kommer i tre episoder och varje episod utspelar sig på ett känt sommarevenemang. För att få en så riktigt härlig inramning som möjligt. Och att det är på tre olika platser gör att fler kanske kan känna igen sig i sommaridyllen.

Utdrag ur Ryttaren på Falsterbo Horse Show av Felicia Storm

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?
Romantik tycker jag är mysigt att skriva. Det kommer av bara farten. Det är väl att man inte ska råka göra det alldeles för romantiskt, så att det inte längre blir trovärdigt. 
Erotik är svårare. Här gäller det, enligt mig, att inte vara för ”snuskig”, men inte heller vara för pryd. För mig är det svårt att hela tiden återuppfinna hjulet, för jag vill förnya scenerna där sex förekommer, så att det inte blir samma sexscen sm spelas upp gång efter gång. 

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?
Läs mycket! Se mycket på film! Och så: skriv mycket. Man måste verkligen skriva mycket för att skriva bra. Så bara gör det!

Läs mer om att bli författare för BLANCHEstories

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?
Jag tycker att den bästa erotiska scenen som existerar är scenen när Elio i Call me by your name hånglar med en aprikos. Den är otrolig. Eller när Elio och Oliver träffas mitt i natten och girigt kysser varandra. Det är någonting med sommarhettan och det förbjudna som gör det så otroligt sexigt. 

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
Den ska vara trovärdig. Jag tycker att man snabbt måste etablera karaktärerna så att läsaren kan identifiera karaktärernas behov. Man måste känna att karaktärerna handlar logiskt i en sexuell situation. 
Men annars: sommar, förbjuden kärlek och en lagom explicit sexscen.

Klicka här för att upptäcka BLANCHEstories erotiska noveller i ljudformat

Och vad ska den undvika?
Att vara för rakt på och ologisk. Enligt mig, iallafall.

Felicia Storm
Bor: Stockholm
Gör: Författare
Aktuell med: Novellserierna Den hetaste sommaren och Skärgårdsdrömmar.

Varsågod, vi bjuder dig som bloggläsare på en rabattkod till BLANCHEstories!

Skapa konto och ange rabattkoden STORM50 så får du 50% rabatt första året när du tecknar ett årsabonnemang för BLANCHEstories!