Fanny B. Frank: “Kontakt handlar om ett underbart, hemligt möte”

Fanny B Frank

Hej Fanny! Du har precis släppt novellen Kontakt hos oss. Berätta lite om den?

Kontakt handlar om ett kort men underbart, hemligt möte i en alldeles vanlig och kanske till och med lite vardagligt, tråkig situation. Chansen eller risken att paret blir upptäckta gör det spännande och osande hett. Jag håller på att skriva på del två, för det paret måste bara få träffas igen. Det är ödet!

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?

Jag har skrivit länge och har en livlig fantasi. Sex, erotik och närhet är några en av mina största passioner så själva historierna är lätta. Det svåra är att både få en kontext och ett härligt möte i det korta novellformatet, jag vill gärna blomma ut. Men det är samtidigt en bra utmaning. Det trixigaste är nog att hitta synonymer till det man gör och det man gör det med … om du förstår!

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?

Använd din fantasi, läs, titta och lyssna på andra historier. Jag själv är med i en hel del diskussionsgrupper och forum för inspiration. Ett tips är också att låta några väl valda ärliga vänner läsa dina alster och sedan är bara att tuta på.

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?

Jag hittar främst inspiration i mina egna möten och mina egna fantasier. Men också i nästan allt jag läser, ser och lyssnar på. Jag minns att jag redan som ung tonårsflicka blev inspirerad och ville se ut som Kulla Gullas kurviga, lustfyllda vän som alltid åt choklad och doftade av vanilj. Jag älskar att lyssna musik och har en alldeles egen hångelista på Spotify som jag fått av min bästa kompis dotter. Sedan vimlar det ju av erotiska filmer, men inledningsscenen på Betty Blue – 37,5 på morgonen måste ändå nämnas, plus kylskåpsscenen i filmen 9,5 vecka … Att en isbit kan göra så mycket gott!

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?

Lite som bra sex generellt. Man bör redan i presentationen få en känsla av det som ska hända, sedan mycket hångel som bygger upp, och så lite retsamt avvaktande, men också bra och utförlig beskrivning av det sköna. Jag själv gillar omväxling i mitt sexliv och vill ha på samma sätt i mina noveller. Allt från mjukt, härligt, smekande med kläder på som i den här novellen, till hårt BDSM i lack och läder. Mina noveller går från normativt heterosex till lesbiskt sex och fram till en flersam ormgrop. Det ska finnas något för alla fantasier!

Och vad ska den undvika?

När det gäller språket är jag känslig för upprepningar och stelt oflyt. Själva historien måste jag själv tända på, så jag skriver inte om sånt jag inte går igång på helt enkelt.

Kontakt

Namn: Fanny B. Frank

Bor: Stockholmstrakten

Gör: Skriver, fotar & lagar mat

Aktuell med: Novellen Kontakt

Lyssna på novellen Kontakt här.