Desirée Coy: “Sex och erotik är härligt och nyttigt, inte minst i novellform”

Desiree Coy

Hej Desirée Coy! Du har precis släppt novellen Barbacka hos oss. Berätta lite om den?
Scenen är ett ridläger där vuxna tjejer som gillar att rida islandshästar har en underbar vecka. Nostalgi av barbackaritter, bad, sol och galopper finns med. Stämningen är lättsam och huvudpersonen finner att hon obönhörligt dras till den både skickliga och sensuella ridläraren vars ögon ofta möter hennes. Frågan är bara om attraktionen är ömsesidig eller om hon inbillat sig alltihop?

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?
Att hitta en engagerande berättelse till varje novell som gör att man fångas av stämningen och laddningen mellan huvudpersonerna. Finns den bra berättelsen som en grund så gör det inte lika mycket om sexet inte är supervarierat. Närmar man sig det på olika sätt kommer det ändå att kännas nytt och olika. Beroende på om det är: hastigt, romantiskt, i en båt, utomhus, i smyg.

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?
Sluta skämmas! Sex och erotik är härligt och nyttigt, inte minst i novellform. Börja med att beskriva en situation som gör dig upphetsad och gå in i känslan och ta det därifrån. Jag började skriva som en författarutmaning, fick massor av positiv feedback och har fortsatt testa olika vinklar som noir och vintage.

Finns det någon bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?
Erica Jongs Fanny Hill var nog den första boken där det pirrade till av. I filmväg absolut Dirty Dancing där spänningen mellan huvudpersonerna byggs upp sakta. Gillar också när de kvinnliga huvudkaraktärerna inte blir platta och undfallande som annars ofta är fallet i både böcker och film.

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
Ett innehåll som man blir upphetsad av och där man kan blunda och flyta med i fantasierna, fortsätta i tankarna. Fick nyligen en recension ”sitter här med blossande kinder” och då känns det extra bra. 

Och vad ska den undvika?
Alla former av tvång, strypningar och utlösningar i ansiktet. Det går alldeles utmärkt att beskriva fantasier, rollspel och överenskommelser på ett bra sätt och där tycker jag om att Blanche vill stå för en juste erotik. 

Barbacka Desiree Coy

Namn: Desirée Coy
Bor: På västkusten
Gör: Författare och redaktör/manusutvecklare
Aktuell med:Carolines bok, den andra delen i en boktrilogi hos Saga Egmont Lust där Amanda Backman, också författare hos Blanche, varit redaktör. Trilogin är en hetare och svensk motsvarighet till Sex and The City.