BH:ar och underkläder – för kvinnors egen skull

BH:ns främsta uppgift, historiskt sett, har varit att trycka tillbaka, platta till eller forma kurvorna efter tidens ideal. Marie Stolt och Maria Lager, kreatörerna bakom underklädesvarumärket Understatement Underwear, uppdaterar en eftersatt underklädesindustri – för kvinnors egen skull.

Vilken är BH:ns uppgift 2021?
– Vi tycker att underkläder främst ska kännas som ett fantastiskt skönt första lager på huden. Komfort är absolut viktigast. Det vi försökt skapa med Understatement är ett varumärke som känns lika bra som det ser ut. Vi arbetar med devisen att våra underkläder ska fungera som en accessoar till en outfit, snarare än bara en nödvändighet, men utan att någonsin tumma på komfort.

Varför ska man inte underskatta kraften i skönhet närmast kroppen?
– Att bära underkläder som både känns bra och ser bra ut gör verkligen stor skillnad för välbefinnandet och självförtroendet. Vilket vi tror skapar en dominoeffekt. Underkläder är det första lagret, närmast huden, som absolut inte bör glömmas bort. 

I mötet med en ny älskare, vilka underkläder får en man på fall?
– Oj, ingen av oss har haft en ny älskare på tio år, så hard to tell. Men allt går tillbaka till att utgå från sig själv och vad man själv känner sig fin och bekväm i. Understatement är skapat av kvinnor – för kvinnor, utan att ta hänsyn till mäns preferenser. Vi vill att kvinnor ska känna sig snygga och sexiga – men för sig egen skull.

Personliga favoriter, med vilken modell överraskar ni er äkta hälft våren 2021?
– Helt klart vår storsäljare high waist string. Den mest bekväma, smickrande och snygga trosa med hög midja som vi någonsin skapat.

Finaste komplimang ni fått för era kollektioner?
– Att vi lyckats fylla en lucka på underklädesmarknaden genom att skapa ett inkluderande, varmt och ärligt varumärke som lyfter fram alla typer av kvinnor och kvinnokroppar.

Nyheter som lanseras vår 2021?
– Vi har massiv med spännande nyheter på gång. Bland annat vår första badkollektion. Vi fick feedback från kunder som berättade att de använde underkläder från oss på stranden i brist på ett snygga alternativ, så vi bestämde oss för att skapa den badkollektion vi själva alltid velat ha.