Vad gör egentligen en sexrådgivare – vilka frågor kan jag ta upp hos dig?

Frågan om vad en sexrådgivare egentligen gör och vilka frågor man kan ta upp hos mig är en fråga som jag väldigt ofta får.

Svar:

Sexrådgivare jobbar på olika sätt, men för min del handlar det mycket om att skapa ett öppet samtal, där alla ämnen som har med sex, lust och relationer att göra får plats. Mina samtal är för alla åldrar, och för människor med olika grad av lust: låg, eller stark. Jag samtalar med en och en, eller med partners. Samtalsrum finns i Stockholm, Sundsvall eller Malmö samt online.

Utgångspunkten är att vi börjar samtalet där du är i livet, just nu. Du behöver inte förbereda dig för att boka en tid hos mig. Det brukar bli så att vi pratar både om sexuella frågor och om livet i stort, för att stämma av nuläget och hitta en bra riktning framåt. Det mentala perspektivet är oerhört viktigt i min rådgivning – det är i huvudet allt börjar, och fortsätter.

Ofta har vi ringat in nuläge och en ungefärlig riktning efter tre samtal. Många väljer att gå regelbundet hos mig, för kontinuerlig utveckling och nya perspektiv i varje steg framåt, medan andra går till mig temporärt eller i perioder när det behövs en boostning, vägledning eller ett bollplank.

Min vision är att alla ska må bra oavsett sexuella preferenser, läggning och kön. Det är en viktig aspekt av folkhälsan.

Vi kan prata om allt det du funderar på: Hur situationen i livet och olika vägval påverkar dig, om frågor kring ditt sexliv, om sådant du vill utveckla eller ställa frågor kring, som hur man får en härlig relation och skapar njutming i allmänhet och ett bra sexliv med sin partner, eller om specifika frågor om sexuell preferens, bdsm, olika slags orgasmer, fetischer och så vidare.

Jag jobbar lustbejakande istället för problemorienterat i mina samtal, med fokus på frågor som: Vad fungerar i ditt liv/i er relation? Hur ser viljan ut? Om oro finns i livet/över omvärlden eller i det närliggande: Hur kan vi vända den till en kraft? Det förflutna samtalar vi om, i rimlig utsträckning – tänk dig backspegelns storlek i förhållande till framrutans. Det är framåt vi ska, med glimtar av återblickar.

Varmt välkommen till ett samtal. Det brukar kännas skönt att få tala ut. Jag har även workshops — samtal i grupp, både med samarbetspartners, och på förfrågan!