Vad är de bästa tipsen för att få fontänorgasmer? Hur kan man göra så att de blir kraftigare?

Svar:

Tack för din fråga, härligt att du vill utforska fontänorgasmer! De kallas även sprutorgasmer/att man sprutar. Egentligen är dessa ord lite missvisande eftersom det är en utlösning, som kan rinna, sippra — eller faktiskt spruta; det sistnämnda diskuteras det om, eftersom det ofta kopplas till något som ”bara händer i porr”. Men det är alltså fullt möjligt att utlösningen kommer ut som en fontän.

Ett tips som ofta dyker upp som svar på hur man får en fontänorgasm är att stimulera G-punkten, som är mer av ett område (CUV-komplexet, Clitoris Urethro Vagina Complex). Det finner man en bit innanför slidmynningen, man kan känna det med fingrarna som lite räfflat/svampigt. Vanligt är att man också föreslår att testa göra en ”kom-hit-rörelse” med fingrarna, att trycka med fingertopparna upp mot den väggen.

I grunden stämmer detta tips, och det kan i sig räcka för att få en utlösning.

När det gäller att verkligen få en effekt i känsla, och en kraft i utlösningen (även om det kanske fortfarande sipprar/rinner och inte sprutar) finns det mer att göra:

  1. Känslan. Det som är viktigt att tänka på är känslan i det man gör. Resultatet är inte viktigt, bara känslan. Känns det spännande i tanken, ger idén en sexuell kick, vill du utforska det du tänker på? Så som i din fråga: det finns en nyfikenhet.
  2. Mental bild. Som jag alltid brukar lyfta fram: allt börjar i huvudet, i tankarna, i det egna inre lustrummet. Vilja och fantasi möts där och skapar framtidsbilder. Att mixa sina hetaste fantasier med bilden av en ny fysisk upplevelse skapar spänning, lust. Och vi rör oss i riktning mot de målbilder vi skapar oss. Exakt vad vi finner på vägen är inte lika viktigt som riktningen.
  3. Uppvärmning fysiskt. Att få en eller ett par orgasmer först, kanske att ha sex eller använda en dildo, att vara riktigt uppvärnd — låta det ta lång tid — ger en helt annan känsla vid stimulans av G-punkten. Inte minst att blanda punkt 1 och 2 här, ger enorm effekt inför punkt 3:
  4. Hård stimulans och avslappning. Att vara riktigt uppvärmd kan göra att man både önskar och klarar av hårdare stimulans, med fingrar, med partner, med en sexleksak (det finns många varianter för G-punktsstimulans, men testa först med fingrar för att känna var du stimulerar, notera vad som händer och vad du gör). Att trycka/stöta hårdare mot G-punkten kan ge ett obehag, men om man fortsätter genom det och släpper taget/slappnar av när känslan av att vara kissnödig dyker upp kan det bli en riktig känsla av tömning när utlösningen kommer. Att dra ut fingrar/leksak/kuk just vid utlösning kan göra att man hinner se att det rinner/sprutar.

Ett extra tips: Gillar man analsex går det även att nå G-punkten genom att stimulera ”genom väggen”. Då kan det också vara lättare att hinna upptäcka om/när det sprutar.

Lycka till!