Ska man vara hårig eller slät?

Vad är bäst, att vara hårig eller slät? En märklig fråga, lika hopplös att svara på som “Hur långt är ett snöre?” Att någon ska svara på den mer än människan som håret sitter (eller inte sitter) på är helt orimligt.

Vissa föredrar det buskiga, kanske för att det känns naturligt, eller härligt med det gömda. Andra gillar det släta, för känslan av närhet, eller för att det kan vara praktiskt vid oralsex.

Kroppsbehåring är ett känsligt ämne. Den som väljer att vara hårig skammas. Den som väljer bort håret skammas också; det kan vara att det blir en stor sak med röda prickar av rakning (som går att undvika med rätt teknik/metod), att det sägs att det är är mer hygieniskt eller hälsoriktigt att inte raka sig. Så till det rent bisarra – jag har läst argument som att det är synd om flatlössen, och att det är lättare att uppnå orgasm när man har hår (nonsens). Könssjukdomar kan man få oavsett, om man inte skyddar sig, det är inte frisyren som löser det.

Jag lyssnade till “Vildvuxet kan bli det nya rena” (Vetenskapsradion Hälsa den 2 november 2023). Man tar upp i programmet att individen bestämmer själv, vilket är bra, och där var en del som var fint att lyssna till. Ändå har man valt att sätta en rubrik på programmet pekar på en trend.

Nu till det viktiga:

  • Strunta i trender, i vad normer och folk i allmänhet tror eller spekulerar om.

  • Vad vill du? Lyssna till dig själv först. När du gör det kommer du vara den du är, både när det gäller hår och annat, i sexuella möten. Det blir väldigt intressant, jag lovar.

  • Fokusera på den sensuella känslan. Gå in i dig själv, i din egen lust. När du smeker dig själv, hur känns huden, eller hårets lockar, mot fingrarna?

  • När känner du dig mest som en sexuell varelse? Prova olika varianter på kläder och underkläder, behåring, smycken. Skapa ritualer i det yttre, upptäck vad som händer inom dig.

  • Vad gör att du känner dig sexig, inifrån och ut? Sexig för vem? Först inför dig själv, som sagt. Men något som ibland nästan glömts bort är att det är helt i sin ordning att göra sig sexig inför sin partner, tänka efter vad som kan vara triggande. Vi behöver komma ihåg att uppvakta varandra.

  • När dyker sexuella fantasier upp hos dig och hur ser förutsättningarna ut? Vad i dina rutiner gör att dina tankar blossar hela vägen ut på kinderna?

Gör som du vill. Variera behåring. Eller hitta din favoritfrisyr – luden eller bara huden.