Sara Svarar: “Människor har olika stor sexuell lust och olika behov av att leva ut den”

översexuell

Hej Sara, 

Jag är en man på 31 år, jag känner mig översexuell, för det känns som jag måste få en orgasm för att kunna funka som vanligt – men samtidigt, om jag är ledig en hel dag skulle jag kunna hålla på hela dagen för att få orgasm efter orgasm utan att bli helt nöjd ändå. Jag undrar om det är normalt eller vad man kan göra åt det ?

Vad fint att du hör av dig med din fråga! Jag börjar med att reda ut lite kring begreppet “normalt”, så kommer lite tips därefter.

Människor har olika stor sexuell lust och olika behov av att leva ut den, själv eller med partner(s). Att vara normal är att vara som genomsnittet i sin grupp. Det normala är föränderligt och växlar över tid. Dessutom är nästan alla en bra bit ifrån det som är normalt inom något område i livet, så egentligen är vi alla lite udda!

Att fundera över sitt eget “normalt” är viktigt. Hur man brukar göra saker påverkar måendet. Om du mår bra av en eller flera orgasmer per dag ska du absolut fortsätta med det. För dig kan det vara perfekt normalt. Orgasmer påverkar våra kroppar och sinnen positivt.

Om det känns som om det blir en jakt på orgasmer, som kanske påverkar vardagen: arbete, socialt umgänge, träning och intressen, är det däremot läge att förändra beteendet. Se det som ett beteende, som något du gör, istället för något du är (exempelvis ordet översexuell, som sätter en rubrik du inte behöver stanna under).

Det räcker nämligen med att du tar små steg, gör små justeringar i ditt beteende, tills du mår riktigt bra i din vardag.

Så till några tips:

Du skriver att det “känns som att du måste få en orgasm för att kunna funka som vanligt”. Att det känns så är en sak, men det är inte så. Träna på att ta emot känslan varje gång den kommer till dig, låt den vara där, och tänk samtidigt att du fungerar alldeles utmärkt, både med och utan orgasm.

Du skriver också om att du inte blir nöjd efter många orgasmer. Träna på att njuta mer av dina orgasmer. De är till för din njutning, de ska inte vara något som exempelvis dämpar känslor. Var gärna uppmärksam på vad du tänker på när du onanerar. Är det positiva tankar?

Sätt en tidsram, en stopptid, hur länge du får onanera, när du har mycket tid till förfogande. Njut fullt ut inom den tiden. När tiden är ute, kan känslan av njutning få vara kvar inombords. Träna dig på att vänta med din orgasm till senare. Använd den energin till något annat, något du tycker om att göra, kanske ett projekt av något slag. På så sätt skiftar du fokus.

Det räcker som sagt med små steg i den riktning dit du vill, så kommer du märka skillnad efter ett tag.

Varmt lycka till! Sara


Har du frågor om sex och lust? Skriv till Sara på mejladressen love@blanchestories.com