Sara Svarar: “Sex ses ofta som en fysisk aktivitet, men är till stor del en mental aktivitet.”

Sexlust

Hej Sara! Välkommen tillbaka! I det andra inlägget av Sara Svarar får du besvara frågan: “Jag har tappat min sexlust, hur får jag tillbaka den?

Det kan verkligen kännas jobbigt att söka efter det man tror har försvunnit, men det bästa är att lita på att lusten finns där, hos dig, vilande. 

Först och främst är det viktigt att det är du själv som önskar lusten och lockar efter den. Då kommer den fram. Om du känner krav från en partner att känna sexlust, eller om du vill vara till lags och ställa upp, går du mot din vilja. Det skapar minnen i kropp och tanke som gör att lusten minskar, snarare än ökar. 

Men det finns massor att göra för att locka fram sexlusten! Den kommer till dig när du slappnar av. En kort övning är att knyta handen, och därefter låta den slappna av. Knyta den igen – och slappna av. Träna på att känna skillnaden mellan ditt avslappnade och ditt spända tillstånd. Det är ett första litet steg som hjälper dig tolka hur du egentligen mår. Ett mycket bra sätt att bli helt avslappnad, är onani. Investera i din njutning! Känner du inte för att smeka dig själv? Börja med att bara lägga handen över blygdläpparna, låt den vara stilla där. Lyft bort handen, efter en stund. Gör om det. Ofta. Helt utan krav. Du ska inte komma, eller prestera, bara vara, och skapa nya, goda kroppsminnen och tankespår.

Hur ser dina tankar kring sex ut? Notera dem. Det du varit med om tidigare dyker ofta upp igen, som förväntansbilder. Ändå är det viktigt att komma ihåg att det du ser inom dig från tidigare, tillhör det förflutna – framtiden är öppen. Att skapa sig en ny förväntansbild ökar chansen markant att det är i den bilden du hamnar. Det finns flera tekniker för att träna på detta – men börja med själva tanken på att det faktiskt är så att du skapar ditt framtida sexliv!

Sex ses ofta som en fysisk aktivitet, men är till stor del en mental aktivitet. Jag jobbar ofta i mina samtal med att koppla samman kropp och sinne. För att kvinnokroppen ska hinna med att njuta är det helt nödvändigt med fantasier, tankar och drömbilder, som gärna får vara i bakgrunden ständigt, och väckas i god tid före ett fysiskt sexuellt möte. 

Ett bra sätt att stimulera fantasin, är att lyssna till, läsa, eller skriva lustfyllda berättelser. 


Har du frågor om sex och lust? Skriv till Sara på mejladressen love@blanchestories.com