Sara Svarar: “Fokusera på din njutning, i vardagen.”

få orgasm

Hej Sara! I det här avsnittet av Sara Svarar ska du få svara på frågan: “Jag har svårt att få orgasm. Hur ska jag göra för att komma?”

Att sällan eller aldrig uppleva en orgasm, är en fråga som är vanlig bland kvinnor, och som förekommer även bland män. Ibland handlar det om att det är svårt generellt att uppnå klimax, ibland om att det är svårt att komma tillsammans med en partner. 

Det finns en hel del orsaker till detta. Fokus på utseende istället för njutning, oro, smärtor i kroppen eller sjukdomar av olika slag, stress, tidigare upplevelser, mediciner som sänker lusten/försvårar erektion (även för kvinnor: klitoris), koncentrationssvårigheter (generellt, eller exempelvis adhd). Och så vidare. 

Varje gång den frågan kommer upp, brukar jag arbeta med frågan om prestation, om koncentration, fokus och flow. Jag utgår från möjligheterna, ser till vad som kan ge njutning i framtiden.

Kvinnokroppen är helt fantastisk. Nu menar jag inte främst i den yttre bemärkelsen, även om kvinnliga kurvor och linjer är oerhört vackra. Det jag tänker på är att en kropp kan utföra så mycket som skänker glädje till den som bor i kroppen! Att gå, se, springa, känna, lyssna. Ha sex, föda barn, utöva kampsport. Spela ett instrument. Skratta. 

Här är några punkter att börja jobba med för större njutning: 

  1. Hitta fokus på det din kropp gör, i vardagen. När du går, springer, gör något finmotoriskt arbete med händerna. Tacka din kropp för det den är, så som du tackar en god vän. Fokusera på din njutning, i vardagen. Använd dina sinnen, hitta sensualismen i tillvaron. När du ser något vackert, en detalj, när du äter något gott, känner en härlig doft. 

  2. Nyckeln till orgasmen vrids sällan om enbart med teknisk förmåga, utan med tankens kraft. Finn dina fantasier. Ge dig själv tid att vara i dem. Bläddra bland sköna minnen, lyssna till någon story från Blanche, se dig omkring. Det är till och med möjligt att helt tänka sig fram till en orgasm, och även om det inte i sig är en målsättning att lära sig det, står det ändå helt klart att dina tankar är den enskilda faktor som skapar mest förutsättningar till stor njutning! Till att börja med kan du prova att tänka att det är bra att du inte kommer, eftersom du inte får komma. Notera hur du reagerar. I det förbudet kan det finnas en hel del spännande att upptäcka även tillsammans med partner.

  3. Utforska din anatomi genom att titta i en spegel hur du ser ut. Träna på att njuta med hjälp av fingrarna. Leksaker är utmärkta som variation, för lek, för fantasin, men du får en särskild kunskap när du nyttjar fingertopparnas känslighet. Träna på att koppla samman dina fantasier/tankar, som nämndes i punkt 2, med dina händer. Prova att göra en paus i smekningen, mitt i en tanke, och träna på att känna att stimulansen fortsätter, bara med hjälp av tanken. Fortsätt smekningen. Och ta en paus. Fortsätt växla. Just att koppla samman kropp och tanke går att utveckla på så många sätt, för den som vill träna sig till att uppleva orgasmer av olika slag. Det är en hel kurs i sig!


Har du frågor om sex och lust? Skriv till Sara på mejladressen love@blanchestories.com