En orgasm är som ett SPA!

”Kom… liljor och akvileja. Kom rosor och salvia. Kom ljuva krusmynta. Kom hjärtans fröjd” Sången där alla blommor, om man tolkar den så, uppmanas att komma därute i hagen (och bindas samman till en krans, som nu i midsommartider)!

Orgasmer är ljuvliga fenomen och de kommer (!) i olika varianter och med olika intensitet. Kvinnans kropp är ett tivoli att uppleva. För henne själv, om hon vill, och även tillsammans med den/de hon eventuellt väljer att ta med sig in i sin karusell.

En orgasm är som medicin, friskvård — som ett SPA!* Lugnande — stressnivån kan sänkas i upp till två veckor efter en orgasm, enligt en brittisk studie

\ *Stärker immunförsvaret och bäckenbottenmuskulaturen* Fungerar smärtstillande, inte minst mot huvudvärk. Sammanställningar av hälsofördelar med orgasmer kan man finna online på exempelvis http://kurera.se och http://sinful.se — men även i olika studier om man vill fördjupa sig mer i ämnet. Att en orgasm är lugnande beror på hormonet prolaktin som frigörs när orgasmen är nära.

Det finns alltså flera anledningar att onanera. Ladda upp med skön lyssning i lurarna, heta berättelser finns hos oss på BLANCHEstories, och segla iväg i fantasin, mot destination lust.