Redo för jaktsäsongen!

Redo för jaktsäsongen

Idag inleds jaktsäsongen och det är en dag många har längtat efter!

Det är en period fylld av härliga stunder och det finns mycket att uppskatta med jakt.

Redo för jaktsäsongen

Något av det bästa med jaktsäsongen är att bli ett med naturen, möjlighet till meditation och stillhet. Att sitta på ett pass och se dagens skiftande skönhet, känna hur vinden smeker din kind och hur varje knarr sänder en rysning genom kroppen, medan det ena djuret efter det andra passerar i all sin prakt.

Annat att uppskatta är också gemenskapen. Samhörigheten jägarna emellan, och kanske särskilt de tillfällen då en lyckad jaktdag följs av en välkomponerad middag med trevligt sällskap och kanske till och med en sängfösare …

Ytterligare trevligt är det när jaktsäsong och efterföljande middagar ger tillfälle till uppklädnad. Att få klä sig i murrig tweed under dagen för att senare byta om till det tjusigaste man har som en härlig kontrast.

Redo för jaktsäsongen

Idag släpper vi Emilia Bells novell Lägg an i appen. Det är den första delen i serien En annorlunda jakt, en romantisk och humoristisk berättelse som utspelar sig i de sörmländska skogarna, perfekt för alla er som hellre jagar på krogen än sitter ute på jaktpass.

En annorlunda jakt av Emilia Bell

Till alla er jägare därute vill vi säga; skitjakt på er!