BLANCHEstories 2år!


Den 14/2 är för många förknippade med alla hjärtans dag, men detta inlägg ska handla om ett jubileum! Blanchestories firar nämligen två år och det vill vi uppmärksamma genom att låta grundarna Lisa Leuhusen och Beatrice von Schwerin besvara några frågor om åren som gått. Nu kör vi!

Först och främst: Grattis på födelsedagen!  Kan ni berätta om hur idén om appen kom till er?
Tack! Idén till Blanche kom från en gemensam längtan efter ett mer avkopplat sinne och en mer uppkopplad kropp. Det fanns ingen plattform i Skandinavien där kvinnlig njutning och välmående stod i centrum, så vi tog saken i egna händer. När idén växte fram så bestämde vi direkt att tydligt samtycke var ett måste men att också avstå från drogromantik, kroppsfixering och våld.

Vad har hänt under dessa två år?
Vi har utvecklat och finslipat Blanche och dess innehåll. Vi har även fått igång fina samarbeten med Harlequin/HarperCollins och Lust Publishing. Allra gladast är vi såklart över att vi knutit an över 40 författare, ett tjugetalet inläsare och kompositörer. 

Vad har varit roligast?
Såklart älskar vi att läsa stories och röstprover som skickas in till oss, att vi dessutom får pussla ihop rätt story med rätt inläsare, det är coolt. 

Men sen är det framförallt att vi får bygga bolag och utveckla Blanche till vad det är idag. 

Vilken utmaning har varit störst?
Att inte få annonsera på Metas plattformar, via Facebook och Instagram. 

Hur många stories finns i appen?
I appen finns över 450 stories, både på svenska och engelska. Och massor av spännande nyheter kommer under året. 

Varför fokuset på den kvinnliga njutningen?
För att tidigare låg fokus ofta på manlig njutning och att den prioriteras före den kvinnliga. Vi kände därför att den kvinnliga njutningen behövde få en egen plattform att stå på.

Lisa: hur skulle du beskriva Beatrice?
Jag skulle beskriva Beatrice som: on-it, omtänksam och en jävel på
administration.

Beatrice: hur skulle du beskriva Lisa?
Jag skulle beskriva Lisa som: kvick, att hon starkt ogillar kvitton och är eldig som få.

Vilka reaktioner får ni från människor när ni berättar vad ni jobbar med?
De flesta utbrister – Äntligen! Sen finns det såklart några som först blir lite chockade, ja man skulle kunna säga generade. Men vi tror att alla är överens om att alla har rätt till sin egen njutning. 

När ni blickar framåt, hur ser ni Blanchestories utveckling om tre år från nu?
Då har vi befäst vår position på den här marknaden och kanske 😉 tagit oss an en ny marknad. Men naturligtvis kommer vi även ha fler författare, mer innehåll, fler röster och massor av annat härligt som vi kan fylla appen med. 

Hur skulle ni beskriva Blanche stories-konceptet för den som aldrig hört talas om er?
Slarvigt sagt skulle vi säga att det är ett Storytel för tantsnusk 2.0. Kvickt sagt skulle vi säga att det är Sveriges första app med Hot romance och att vi arbetar för att minska glappet mellan mäns och kvinnors sexualitet, och för att demokratisera lust. Våra ljudnoveller bygger på en Skandinavisk perspektiv av jämställdhet, öppenhet och samtycke.

Vad är en bra story enligt dig, Lisa?
En bra story ska ha välskrivna karaktärer och gärna att man som läsare kastas direkt in i handlingens centrum.

Vad är en bra story enligt dig, Beatrice?
När det finns en tydlig dragning mellan huvudpersonerna och stämningen trappas upp allt eftersom.

Hur ser er framtidsvision ut?
Att kvinnors lust och njutning är lika normaliserat som att beställa hem tex Linas matkasse. Att ha underhållning som vår i sin mobil är alltså inget man i framtiden höjer ögonbrynet över. 

Vad ser ni mest fram emot under 2023?
Många saker! Dels ser vi fram emot alla nya stories vi kommer att få läsa och publicera under året. Vidare ser vi fram emot att få fortsätta samarbeta med våra redan etablerade författare samt knyta nya kontakter till oss. Vi tycker också att det ska bli väldigt roligt att medverka vid Kulturnatten Stockholm i april och på Stockholms bokhelg i maj.