Nobelkväll och noveller

Nobelbanketten äger rum den 10 december i Blå hallen i Stockholms stadshus. När Nobelpriset har delats ut till personer som “gjort mänskligheten den största nytta” inom fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur och fredsarbete serveras en middag med flera rätter. Klädsel för aftonen är högtidsdräkt och efter middagen är det dags för dans. (Källa: Wikipedia, läst den 15 november 2023).

Ta på dig dina allra finaste kläder och följ med in i en berättelse som kommer att ta dig ända in i Gyllene salen. När kvällen är slut har du garanterat lättat på klädseln, och inte beror det på alla virvlande danser, utan på ett möte som är, minst sagt, laddat …

Nobelfesten av Astrid Landell

Del 1, Festförberedelser
Kanske ska hon jobba på Nobelmiddagen, kanske inte. Det beror på om hennes kollega blir pappa före eller efter den 10 december.

Del 2, Nobelmiddagen
Hon ska jobba på Nobelmiddagen. Det gör henne enormt nervös, mest för den starka attraktion hon känner för företagets grundare Richard. Dagen före är det dags för genrep. Kommer hon klara av att vara professionell?

Del 3, Gyllene salen
Nobeldagen. Allt börjar som en saga. Åtrån är konstant närvarande men de har ett uppdrag, ett jobb att utföra. Hans lugn tar dem igenom uppgifterna och tillsammans gör de kvällen till en oförglömlig upplevelse, på fler än ett sätt.

Berättelsen är skön att vistas i med en mysig, kittlande inramning. Den tar slut alldeles för snabbt, man vill ha mer! Avslutar med några ljuva ord ur storyn: “Vi var händer och lår, andetag och puls.”