Anna Lena Hernvall: “En kvinna har oxå rätt att ställa krav och ta för sig av det hon gillar.”

Fotograf: Mia Östlin

Hej Anna Lena Hernvall! Du sitter i BLANCHEstories Advisory board. Hur kom du i kontakt med BLANCHEstories och vad betyder appen för dig?
Jag läste om Blanche i DN precis efter att företaget startat. Blev glad över Blanches syn på kvinnlig njutning och lust, och tycker att appen och allt innehåll ger en unik tillgång till härlig njutning. Alla kan hitta något som passar just dom.

Vad tycker du är viktigt att lyfta och belysa när det gäller kvinnlig lust?
Att varje kvinna har rätt till sin lust och njutning. Att det inte är något att skämmas för utan tvärtom något vi behöver bejaka och prata mer om. En kvinna har oxå rätt att ställa krav och ta för sig av det hon gillar. Här kan såklart Blanches utbud spela en viktig roll.

Vilka tre ord beskriver dig bäst?
Livsbejakande, modig och snäll.

Har du något tips på en roman eller novell som lyser av romantik?
En bok jag gillar är Katarina Petersmos Nattdopp. Jag gillar att den utspelar sig i byråmiljö, har massor av hetta men också ett viktigt budskap.

Vilken ser du som den stora fördelen med ljudformatet för berättelser och vad tror du framtidens lyssnare vill ha?
Att man kan ta del av berättelser samtidigt som man gör något annat. Pendlar till jobbet eller tar en löptur till exempel. För mig innebär de olika formaten att jag hinner läsa fler böcker. Jag tror framtidens lyssnare vill ha samma sak som dagens: Ett brett utbud av riktigt välskrivna berättelser som passar för lyssning.

Vilka tre karaktärer i filmer eller tv-serier säger något om vem du är?
Oj, vilken svår fråga. Har inga på lager direkt. Jag tycker att karaktären Hannah Stern i The Split är en otroligt cool kvinna som försöker hantera livets komplexitet så gott hon kan. Amelie Poulain i Amelie från Montmartre måste man ju bara älska för hennes nyfikenhet och ihärdiga arbete för att förgylla livet för människorna omkring henne. Kanske säger dom något om mig?