Marcel Linnros: “Ge dig hän din egen känsla, skriv för dig själv på ditt eget sätt”

BLANCHEblogg Marcel Linnros: “Ge dig hän din egen känsla, skriv för dig själv på ditt eget sätt” Marcel Linnros
BLANCHEblogg Marcel Linnros: “Ge dig hän din egen känsla, skriv för dig själv på ditt eget sätt” Marcel Linnros

Du har precis släppt novellen ”Chambre”  hos oss. Berätta lite om den?
Inspirationen för att skriva “Chambre” kom till mig när jag vid tillfället var utomlands och saknade min flickvän; min inspiration och musa. Den handlar om innerlig passion, inconvenient, consuming, can’t-live-without-each-other typen av begär och när man till slut kan få varandra.

Vad är svårast med att skriva erotik?
Det jag kan tycka varit svårast är att dels hitta rätt ord och uttrycka mig, mina fantasier; att se det framför mig är “lätt” men att sedan göra handlingen och atmosfären rätt, att förmedla känslan och nerven i det skrivna ordet, att göra det och uttrycka sig personligt, som bara jag kan.

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka?
Ge dig hän din egen känsla, skriv för dig själv på ditt eget sätt med din egen stil, tillåt dig själv vara ohämmad och få dina fantasier ur dig, blunda, visualisera det kanske eller använd alla sinnen, beskriv alla intryck som finns där. Senare kan man gå tillbaka och göra smärre förändringar när man läser igenom det. När du har inspirationen, använd den, ta modet till dig och våga skriva det du nästan är för blyg för att uttrycka.

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?
Det är inget direkt verk som inspirerat mig på så sätt. Jag lyssnar oftast till någon lugn, instrumental musik, ibland klassiskt, för att framhäva en känsla jag kan bygga vidare på.
Kanske får man omedvetet intryck lite varstans ifrån, jag har sedan yngre år skrivit för att ge utlopp för energin, drömmar, fantasier, men annars har främst kärlek och verkligheten eller vardagshändelser och platser inspirerat mig.

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
En riktigt bra sådan historia skall ha och förmedla en känsla. Så till den grad att läsaren förstår och kan sätta sig in i det som händer i novellen. Kryddat med alla detaljer man kan föreställa sig och rätt nivå av språk för just det sammanhanget såsom texten är skriven.

Och vad ska den undvika?
Viktigast är att man inte tänker för mycket utan skriver för sin egen skull, då kan det inte bli fel. Forcera inte inspirationen, då är risken att det blir fel språk, för svävande eller censurerat.

Namn: Marcel Linnros
Bor: Stockholm, Lilla Essingen
Gör: Business developer, Livscoach, Författare
Aktuell med: BLANCHEstories och Chambre