Cordelia Bond: “Låt fantasin flöda!”

Hej Cordelia Bond! Du har precis släppt novellen Theresa at the Spa hos oss. Berätta lite om den? 

Det är en lättsam historia om en kvinna som bor i Brooklyn, och som träffar en man på ett spa. Ömsesidig attraktion uppstår, inte minst inspirerat av den heta och mättade luften i bastun..! Miljön är typiskt NY-Brooklyn med inslag av gatuliv, romantik och stadens skyline.

Vad är svårast med att skriva romantik och erotik?

Hm…. Att dra ut på storyn, med de rätta orden och känslan? Jag försöker ge läsaren möjlighet att se och utveckla scenerna framför sig under läsandet, så att de kan leva sig in i storyn och känna och uppleva det som huvudpersonerna upplever. 

Har du några tips och råd för den som själv vill försöka? 

Låt fantasin flöda! Ta inspiration från det som finns omkring dig, människor och miljöer, och se vart det kan leda! Det finns upplevelser att spinna på överallt!

Finns det någon, bok, film eller låt med erotiskt eller romantiskt innehåll som inspirerat dig?

Jag kan inte säga någon på rak arm, men jag har alltid varit inspirerad av kvinnliga författare, artister, och konstnärer, så över lag tror jag att sensualiteten och sexualiteten i kvinnligt skapande är en inspiration för mig. 

Vad ska en riktigt bra sexnovell innehålla?
Sensualitet; inlevelse; känsla för karaktärerna; och livlig fantasi! Ta ut svängarna inom det som läsarna ändå känner igen, och utvidga det som läsaren kanske inte kan eller tillåter sig att fantisera om själv. Pröva nya grepp och anslag!

Och vad ska den undvika?

Klichéer, överdrivna stereotyper, gamla könsroller. 

Namn: Cordelia Bond
Bor: New York
Gör: Jobbar inom filantropi och välgörenhet, mest med kvinno- och barnfrågor